Fudbal

Haland i Norveška na mukama - ugrožen je plasman na EURO!

Autor Dragan Šutvić

Erling Haland i Norveška mogli bi da ostanu bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Erling Haland sa Mančester sitijem osvojio je tri titule ove sezone, a sa Norveškom bi mogao da ostane bez plasmana na Evropsko prvenstvo. U meču trećeg kola grupne faze doživio je iznenađujući poraz od Škotske i to na svom terenu - 1:2 (0:0).

Prosto je nevjerovatno šta se dogodilo na stadionu u Oslu. Norvežani su poveli golom Halanda sa penala u 61. minutu i išli su ka pobjedi. Kontrolisali su dešavanja na terenu i samo se čekalo da meč privedu kraju.

Zato je selektor Stale Solbaken u 84. minutu izveo dvojicu napadača, Holanda i Aleksandera Sorlota. Za to je stigla surova kazna - primili su dva gola za dva minuta. Prvo je Lindon Dajks u 87. minutu izjednačio, pa je u 89. bio asistent za Kenija Meklina koji je donio tri boda gostima.

Škoti su tako posle tri kola u grupi A na prvom mjestu sa devet bodova i idu ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Španci su drugi sa tri poena, ali imaju i meč manje. Norveška je pretposljednja sa samo jednim poenom, a tu su još Gruzija i Kipar. Norvežani, kao i Škoti, imaju po tri odigrane utakmice i ukoliko ne pronađu put do pobjede mogli bi da propuste prvenstvo Starog kontinenta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!