• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted nije htio Halanda za 4.000.000? Legendarni špic sve otkrio: Zvao sam ih, nisu me slušali!

Autor Dragan Šutvić

Ole Gunar Solksjer se mučio sa napadačima u Mančester junajtedu, a sve zato što ga nisu na vrijeme poslušali u klubu.

 junajted nije htio halanda  Izvor: Profimedia

Mančester junajted od odlaska ser Aleksa Fergusona u penziju ne uspijeva da bude ni blizu šampionske titule u Engleskoj, a nije ni čudo što je tako. Sada je nekadašnji kultni napadač ovog kluba, a u periodu od 2018. do 2021. godine i menadžer te ekipe Ole Gunar Solksjer otkrio šokantan detalj transfer politike "đavola". 

Prije nego što je trenirao Junajted Solskjer je vodio norveški Molde i baš pod njegovom trenerskom palicom se u prvi tim probio Erling Haland. Čim je vidio njegov potencijal, zvao je svoj bivši klub!

"Zvao sam Junajted otprilike šest mjeseci prije nego što sam sjeo na njihovu klupu, pričao sam im o napadaču kog imamo u Moldeu, ali nisu slušali. Tražio sam 4.000.000 funti, ali nisu hteli da ga potpišu", rekao je Solskjer za "San". 

Počeo je 2017. pod Solskjerovim nadzorom Holand da igra za Molde, a onda je 2018. postigao 16 golova, što je ubijedilo Salcburg da ga kupi. Nakon što je dominirao u austrijskoj, nastavio je da rešeta u njemačkoj Bundesligi u dresu Borusije Dortmund, a onda se spakovao i otišao kod Pepa Gvardiole.

Sada u plavom delu Mančestera dominira i ove sezone je dao 48 golova na 52 meča i na korak je od triple krune. Ekipa mu igra u finalu FA kupa sa Junajtedom, u polufinalu Lige šampiona sa Real Madridom (prvi meč 1:1) i na dvije pobjede je od titule u Premijer ligi. 

Za sve to vrijeme Mančester junajted je probao sa Entonijem Marsijalom, Mejsonom Grinvudom, Edinsonom Kavanijem, Kristijanom Ronaldom i Vutom Veghorstom u špicu i ni sa kim se nisu usrećili. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC