Fudbal

Potpisano - "Zvezda je spremna za Ligu šampiona" Ostvarena velika želja Baraka Bahara, stigao je Naser Điga!

Autor Bojan Jakovljević

FK Crvena zvezda kompletirala je odbranu za Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda potvrdila je da je doskorašnji štoper Bazela Naser Điga potpisao ugovor i zadužio dres sa brojem "24". On je stigao iz Švajcarske na jednogodišnju pozajmicu i njegovim dolaskom ostvarena je želja trenera Baraka Bahara da dodatno ojača odbranu.

"Naser Điga je mlad igrač koji dolazi iz Bazela i profil je štopera kakvog je Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je Bahar želio kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Vjerujem da će se Điga brzo prilagoditi zahtjevima koje traži naš trener i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama koje slijede", istakao je sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

Điga je reprezentativac Burkine Faso, u kojoj je i rođen u novembru 2002. godine. Visok je 187 centimetara, a član Bazela bio je od 2021. U dresu švajcarskog kluba odigrao je 22 meča i dao gol, a prošlu sezonu je proveo u francuskom klubu Nim, u Ligi 1, u kojoj je odigrao 21 meč.

"Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem dio tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencija. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima. Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovdje. Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri "1 na 1" sa protivnikom", rekao je Điga.

Zvezda je ovaj potpis ozvaničila posljednjeg dana prelaznog roka u kojem može da licencira igrače za Ligu šampiona i po svemu sudeći definitivno je zaokružila izgled odbrane za nastupe u najjačem takmičenju i Superligi. Komandant defanzive biće Aleksandar Dragović, kapiten crveno-bijelih, a u zadnju liniju vratio se i Miloš Degenek iz Amerike, tu su i rezervisti Uroš Spajić, Nemanja Milunović, kao i Srđan Mijailović koji je "uskakao" na poziciju štopera. Po vokaciji lijevi bek Milan Rodić je takođe povremeno bio u toj ulozi, a prošle nedjelje klub se rastao sa svojim talentom, štoperom Stefanom Lekovićem, koji je otišao na pozajmicu u Viljareal.