ZVANIČNO

Crvena zvezda dobila spor pred sudom FIFA za Milana Pavkova, a izgubila za Rišaira Živkovića

Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda je nekoliko meseci ranije izgubila spor za Živkovića, dok je dobila u slučaju Pavkov.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je imala dva spora arbitražnim sudom FIFA i jedan je dobila, a drugi izgubila. U slučaju Milan Pavkov, u kome je Crvena zvezda potraživala sredstva zbog kašnjenja u uplati obeštećenja Al Feihe, potvrđeno je da saudijski klub mora da plati "penale" u iznosu od 105.270 dolara, piše "Sport Klub".

Takođe, Zvezda je izgubila i spor u slučaju Rišairo Živković, pošto je u aprilu donijeta pravosnažna presuda protiv kluba sa "Marakane". Zvezda je dužna da osim fiksnih 377.600 evra, plati i kamatu od 12 odsto zbog kašnjenja i tako će na kraju svom promašaju biti dužna ukupno 418.460 evra. Čini se da je taj novac Zvezda isplatila jer je odluka donijeta u aprilu, a u slučaju kašnjenja preko 45 dana - klubu se zabranjuje registracija novih igrača. S obzirom na to da Zvezda bez ikakvih prepreka igra grupnu fazu Lige šampiona, djeluje da je taj problem riješen.

Što se tiče Pavkova, Zvezda ga je prodala u Al Feihu još u avgustu 2022. godine i sporazum je uključivao da će odmah uplatiti 800.000 dolara. Dokaz o uplati nije stigao, a uz sve to - Al Feiha je pokušavala da prevari klub sa Marakane. Tek mjesec dana kasnije, uplata je izvršena, ali sa "manjkom" od 10 dolara, zbog čega je Zvezda odlučila da presavije tabak.