Zakuvalo se

Penal, tuča, crveni karton - pa Srbi na Evropskom prvenstvu: Drama u finišu, haos poslije meča, ali sad je sve gotovo!

Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska reprezentacija Austrije plasirala se na Evropsko prvenstvo poslije dramatičnog meča sa Azerbejdžanom!

Izvor: Profimedia

Austrija je još jedan tim koji je otišao na Evropsko prvenstvo 2024. godine! Nakon pobjede nad Azerbejdžanom u gostima 1:0 golom Marsela Sabicera sa "bijele tačke" u 48. minutu. Austrija je ovom pobjedom otišla na 16 bodova, koliko ima i prvoplasirana ekipa u grupi Belgija, dok je treća Švedska tek na šest bodova. Iako Šveđani imaju još tri utakmice do kraja kvalifikacija, više nemaju šanse da stignu Belgijance i Austrijance. 

Djelovalo je ovo kao miran meč sve do samog finiša kada se baš "zakuvalo". Prvo je u 91. minutu Toral Bajramov ispustio šansu da izjednači kada se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom, a zatim su strasti proključale na terenu. Poslije jednog starta Marsel Sabicer je htio da se potuče sa cijelim timom Azerbejdžana, a podržao ga je iskusni napadač Gvido Burgštaler. 

Špic koji je u 82. minutu zamijenio Sašu Kalajdžića dobio je žuti karton, a poslije toga je u jednom od posljednjih napada u skoku udario protivnika laktom i zaradio isključenje! Nije se sve završilo tu već su i nakon kraja utakmice su se igrači dva tima sukobljavali! 

Austrija je sada ovjerila plasman na Evropsko prvenstvo, a sigurno je da će neko od reprezentativaca srpskog porijekla otići na EURO sa ovom reprezentacijom. Saša Kalajdžić je i na ovom meču bio startni napadač. dok je Marko Arnautović preskočio ovo okupljanje. Selektor Ralf Ragnik već neko vrijeme ne zove Aleksandra Dragovića u tim, ali i to bi moglo da se promijeni...