PREMIJER LIGA BiH

"Klečali" zbog suđenja, pa fasovali šest komada na "Koševu" (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Sarajevo je do nogu potuklo Tuzlu sitija na otvaranju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Odlična utakmica na stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje su fudbaleri Sarajeva zabilježili najubjeljiviju pobjedu u aktuelnoj sezoni Premijer lige BiH i revanširali se s "kamatom" Tuzli sitiju za prošlosezonski poraz (1:5). 

SARAJEVO - TUZLA SITI 6:2 (4:1)

Nakon minuta ćutanja zbog smrti nekadašnjeg fudbalera Sarajeva Seada Jesenkovića, igrači Tuzle sitija su klečali 90 sekundi u znak protesta zbog lošeg suđenja. "Bordo" tim im se nije pridružio u tome, ali jeste klupa tuzlanske ekipe.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Ipak po svemu viđenom na "Koševu" danas, nisu imali ni najmanje razloga da se žale na dijeljenje pravde s obzirom da je domaćin odigrao fantastičan meč i zasluženo stigao do nova tri boda i povratka na drugu poziciju na tabeli.

Sarajevo je do prednosti došlo u 19. minutu kada je Edin Julardžija dugom loptom sjajno uposlio Hamzu Čatrakovića, koji je izbjegao ofsajd i mirno matirao golmana gostiju Nevresa Fejzića - 1:0.

Samo tri minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje - Đorđe Pantelić je primirio loptu iskosa u kazenom prostoru i odlično pogodio suprotan ugao - 1:1.

Čim se krenulo sa centra uslijedio je novi pogodak tima sa "Koševa"!

Poslije nekoliko brzih dodavanja, Julardžija je upisao drugu asistenciju, a ovoga puta egzekutor je sa nekih 12, 13 metara bio Mirza Mustafić - 2:1.

Mustafić je povisio rezultat nakon nove loše reakcije odbrane Sitija, našao se sam ispred Fejzića i sa 16 metara poslao loptu u malu mrežu - 3:1.

Imali su izabranici Simona Rožmana još šansi prije odlaska na odmor, a uspjeli su još jednom da pogode mrežu Tuzlaka.

Čataković je primio loptu na ivici kaznenog prostora, dugo se namještao pored statične odbrane gostiju i pogodio lijevi ugao - 4:1.

U nastavku utakmice, tempo je prilično opao, domaćin je malo stao na loptu, da bi "petardu" kompletirao u 64. minutu kada je Ajdin Hasić poslije solo akcije pogodio mrežu ekipe iz Tuzle - 5:1.

Hasić je potom zamijenjen Nemanjom Anđušićem, koji je po povratku iz Veleža postigao prvi gol za bordo tim u 82. minutu. I to kakav!

Majstorski je spoljnjim dijelom kopačke "presvukao" loptu i pogodio mrežu Fejzića za 6:1, što je najubjeljivija pobjeda Sarajeva u aktuelnoj sezoni.

Do kraja su gosti koliko-toliko spasili čast u 86. minutu kada je "rezervista" Vedad Garčević iskosa pogodio sami ugao gola Muhameda Šahinovića za konačnih 6:2.

Inače, ekipa iz Tuzle nije pobijedila u prvenstvu osam kola uzastopno, a na dobrom je putu da nastavi crnu seriju.

SARAJEVO: Šahinović, Čataković, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Aničić, Đuričković, Buljubašić i Mustafić. Trener: Simon Rožman.

TUZLA SITI: Fejzić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Karjašević, Redžić, Osmić, Kobiljar, Mašović i Sušić. Trener: Adnan Osmanhodžić.

PREMIJER LIGA 15. KOLO

Sarajevo - Tuzla siti 6:2 (3:1)
/Čataković 19, 36, Mustafić 23, 26, Hasić 63, Anđušić 82  - Pantelić 22, Garčević 86/

Subota
Igman - Borac (13.00, TV Arena sport)

Nedjelja
Sloga - Zvijezda 09 (13.00)
Željezničar - Posušje (13.00)
GOŠK - Zrinjski (15.00)
Široki Brijeg - Velež (19.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt