• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoke kazne za premijerligaše - "Koševu" prijeti zatvaranje! Savezu uplaćuju 80.000 KM!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH imala je pune ruke posla.

 Velež Zrinjski prekid Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Premijerligaši Sarajevo i Velež našli su se na udaru Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, koja je kaznila i federalnog prvoligaša Čelik.

Zbog upotrebe pirotehnike i raznih propusta u organizaciji utakmice protiv Borca, Sarajevo će u kasu Saveza morati da uplati čak 18.000 KM, prenosi Sport1.

Glavni sudija ovog susreta Irfan Peljto našao se na udaru domaćih navijača, koji su ubacivali razne predmete na teren "Koševa", ali i ometali ga laserima. Takođe, u pomenuti iznos ulazi i kazna zbog bakljade i upotrebe ostalih pirotehničkih sredstava.

"Sarajevo je dobilo uslovnu kaznu od šest mjeseci. Ukoliko se u narednih pola godine ponove incidenti, stadion 'Koševo' će biti suspendovan na najmanje jednu utakmicu", piše Sport1.

Zbog meča u Kupu BiH protiv mostarskog Zrinjskog i rasističkih parola, zenički Čelik kažnjen je sa čak 17.000 KM, kao i uslovnom kaznom za stadion "Bilino polje".

Najeću kaznu zaradio je Velež. Mostarci će morati da plate 25.000 KM zbog upotrebe pirotehnike, ali i rasizma. Takođe, postoji mogućnost i reakcije UEFA, pa bi kazna po "rođene" mogla biti i veća.

I drugi mostarski klub zaradio je kaznu zbog dešavanja na nedavnom gradskom derbiju. Zrinjski je kažnjen sa 7.500 KM, a za oba kluba su izrečene uslovne kazne vezane za stadion kao u prethodnim slučajevima.

Još su kažnjeni Borac (7.000 KM) i Željezničar (5.000 KM), zbog upotrebe pirothnike od strane banjalučkih i sarajevskih navijača.

(MONDO/Sport1)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC