• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simon Rožman poručio: "Mi smo najveći klub u državi"

Autor Haris Krhalić

Trener Bordo kluba je najavio sutrašnju utakmicu 15. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla sitija.

 Simon Rožman najava Tuzla siti Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trener FK Sarajevo obratio se danas na konferenciji za medije povodom sutrašnje utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla sitija. 

Utakmica između "bordo" kluba i Tuzlaka se igra sutra na Koševu od 18 časova, a Rožman je govorio o tome koliko je sutrašnji meč za njegov tim značajan.

"Što se tiče same utakmice, ona je za nas značajna, a na drugoj strani stoji ekipa Tuzla sitija. To je tim koji se želi nadigravati. Što se tiče nas, jako sam zadovoljan sa time šta se dešavalo u posljednjih 14 dana. Jedna jako dobra energija između igrača je bila prisutna, a sada smo dosta vremena provodili zajedno. Igrači se puno bolje poznaju, nekako segmente i zone spajamo u neke sitnice za cjelokupnu priču. Jedva čekamo utakmicu, jer u utakmici u onih 90 minuta se spoji sve šta radimo i kako se ponašamo", rekao je Rožman, a prenosi Sport1.

Slovenački trener je nakon toga govorio o navijačima Sarajeva, odnosno o njihovom značaju za njegov tim.

"Što se tiče igrača, jako puno im znači podrška navijača. Ja znam da ovaj termin nije najbolji, znam i da vremenski uslovi nisu idealni. Međutim, ako smo nešto počeli raditi zajedno, šteta bi bila da sada ne idemo u tom smjeru. Na nama je, posebno na igračima, da navijače privučemo na stadion sa našom igrom i energijom, te da zajedno idemo sa tom pričom koju smo počeli", rekao je on, nakon čega izrazio čuđenje činjenicom da Tuzla siti ima samo deset bodova na svom kontu. 

"Mislim da se radi o jednoj dobroj ekipi, koja ima dobre pojedince i kvalitet. Međutim, malo je čudno što imaju samo deset bodova. Ipak, na nama je sve to upozorenje, igrači su toga svjesni i na nama je da im ne dozvolimo da se razigraju, te da ih zatvorimo tamo gdje mislimo gdje trebamo. Trebamo pokazati onaj sadržaj koji će zadovoljiti nas i naše navijače."

Rožman je za kraj govorio o pritisku koji osjeća njegova ekipa.

"Ne bih ja rekao da je blagi pritisak na ekipi. Pritisak je veliki i mi to želimo. Mi smo najveći klub u državi i igrači su svjesni gdje su i šta rade, te šta ljudi, odnosno navijači očekivaju od nas. Na nama je da na svakom treningu i utakmici damo sve od sebe, ali nekad se desi da nas rezultat ne nagradi. Ja želim samo da smo pošteni i da imamo dobru komunikaciju, te da radimo još više nego do sada. Svjesni smo svega, ali moramo sa time da živimo. Dobro je što je tako."

Kada je u pitanju igrački kada Rožman neće moći računati na Zeljkovića, Durakovića, Ziljkića i Oliveiru. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC