Fudbal

FK Borac organizovao trenerski seminar, jedan od predavača prvak Hrvatske sa Dinamom!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klub je upriličio seminar za trenere, koji je opravdao očekivanja.

Izvor: FK Borac

Omladinska škola Fudbalskog kluba Borac organizovala je, zajedno sa Fakultetom za fizičko vaspitanje i sport u Banjalci, trenerski seminar na koji su pristigli brojni treneri iz Republike Srpske.

Jedan od predavača na ovom seminaru bio je Ilija Lončarević, trener brojnih hrvatskih klubova i državni šampion sa Dinamom 1999. godine (tada Kroacija Zagreb).

"Trenerski seminari poput ovog uvijek su dobra prilika da se razmijene iskustva i steknu neka nova znanja. Drago mi je što je odziv dobar i što su treneri pristigli da čuju predavanja. Potrudio sam se da im prenesem svoja znanja i svoja iskustva sa akcentom na rad sa omladinskim pogonom i onim najmlađim uzrastom", istakao je Lončarević, čija trenerska karijera traje već pola vijeka.

Izvor: FK Borac

Fudbalskim trenerima pristiglim na seminar obratio se i Željko Sekulić, profesor na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport, istakavši da je od velikog značaja svakodnevno raditi na edukaciji u svim segmentima.

"Jedan od naših glavnih ciljeva na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport je da edukujemo stručnjake koji će kasnije raditi sa svim starosnim generacijama, od djece, pa do onih najstarijih. Želimo da promovišemo fizičku aktivnost kao sredstvo koje može pomoći u pravilnom razvoju djece, ali u prevenciji bolesti, te da promovišemo zdrav način života", istakao je Sekulić.

Saša Kajkut, direktor Omladinske škole FK Borac, veoma je zadovoljan kako odzivom trenera, tako i onim što je moglo da se čuje na predavanjima.

"Naša velika želja je da uz pravilan razvoj mladih fudbalera posvetimo pažnju i pravilnom razvoju trenerskog kadra. Nastavićemo da jačamo saradnju sa Fakultetom za fizičko vaspitanje i sport, te da omogućimo njihovim najboljim studentima da stiču iskustvo i kroz trenerski rad u našem klubu. Ovo je prvi seminar, a planiramo da nastavimo sa ovom praksom. Od velike je važnosti da se dotaknemo i da razgovaramo o brojnim temama koje mogu da podignu standarde treniranja, i sve ono što je neophodno za fudbalski razvoj naše djece i naših trenera", istakao je Kajkut.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)