Fudbal

Crvena zvezda i Radonjić - sve je spremno: Španci poslali poruku koja se danima čekala!

Autor Bojan Jakovljević

Krilni napadač mogao bi da postane treć Zvezdino pojačanje.

Izvor: MN PRESS

Dugogodišnji reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić veoma brzo mogao bi da postane treće ljetno pojačanje Crvene zvezde! Nakon potpisa veznog fudbalera Luke Ilića i defanzivca Nemanje Stojića, crveno-bijeli sada gledaju ka Italiji i Španiji, odakle stižu informacije da bi brzonogi krilni napadač uskoro mogao da obuče crveno-bijeli dres, po drugi put u karijeri!

Radonjić je trenutno igrač Torina, ali taj klub nema namjeru da ga zadrži u timu za narednu sezonu. Ni španska Majorka, u kojoj je igrao prethodnih šest mjeseci, ne želi da zadrži Radonjića u svojim redovima, što su veoma jasno rekli u oproštajnoj poruci koja je u ponedjeljak uveče našla mjesto na zvaničnim klupskim kanalima. Taj potez Španaca otvara put do Radonjića za crveno-bijele, koji su trenutno jedini kandidat za potpis ugovora sa igračem kojeg je Dragan Stojković Piksi precrtao pred Evropsko prvenstvo.

Zvezda tek treba da sjedne za pregovarački sto sa Torinom, ali jasno je da Italijani imaju namjeru da se riješe ugovora srpskog fudbalera. To bi trebalo da olakša pregovore, isto koliko i želja samog Radonjića da se vrati u klub za koji navija od malih nogu, a koji mu je bio drag čak i dok je bio najtalentovaniji fudbaler u Partizanovoj školi.

Nemanja Radonjić je proveo u Crvenoj zvezdi jednu sezonu, kao i evropske kvalifikacije za narednu. Ukupno je odigrao 47 mečeva, uz 11 golova i osam asistencija, a navijači posebno pamte njegove partije na evropskoj sceni. U dvomeču protiv Suduve postigao je tri gola, bio je strijelac na gostovanju Spartaku iz Trnave za prolaz u narednu fazu, a pogodio je i mrežu Krasnodara u čuvenom beogradskom meču koji je promijenio noviju istoriju Crvene zvezde.

Nakon mandata u Zvezdi Radonjić je igrao za Olimpik iz Marseja, Hertu, Benfiku, Torino i Majorku. Prethodnih dana boravio je u Beogradu i tom prilikom posjetio Crvenu zvezdu, što je dodatno zagolicalo maštu navijačima koji ga raširenih ruku čekaju na stadionu "Rajko Mitić".

(MONDO, D. N.)