Fudbal

Jandrić najavio još novajlija u Borcu: "U pregovorima smo sa pet-šest igrača! Ako dođu, biće prava pojačanja"

Autor Dragan Šutvić

Sportski direktor crveno-plavih najavio je dovođenje novih igrača u narednim danima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije nekoliko dana rada u Banjaluci, fudbaleri Borca se zajedno sa stručnim štabom od ponedjeljka, 17. juna, sele u slovenačko Zreče.

Tamo će odraditi drugi, najvažniji dio priprema za predstojeću sezonu, a u ovom slovenačkom mjestu ostaće do 28. juna. U međuvremenu će odigrati tri kontrolne utakmice – sigurni rivali su Celje (19. januar) i UTA Arad (24. jun), a u pojedinim srbijanskim medijima pojavila se informacija da bi crveno-plavi mogli da odmjere snage i sa beogradskim Partizanom.

"Zadovoljan sam kako je protekla prva radna sedmica. Igrači su stigli na pripreme u dobroj formi i voljni momenat je na maksimumu. Sada nam predstoji odlazak u Sloveniju, da udarimo temelj za sve što nas čeka u nadolazećoj sezoni. Najvažnije je da nas zdravlje posluži, a uvjeren sam da će stručni štab zategnuti konce igre do prve utakmice. Malo je vremena i zato moramo naporno da radimo svakog dana", rekao je za sajt kluba sportski direktor Oliver Jandrić, najavivši da će u narednih nekoliko dana stići mnogo novih imena kad je riječ o igračkom kadru.

"U završnim smo pregovorima sa pet -šest igrača koji bi u toku naredne sedmice trebalo da parafiraju ugovor sa našim klubom. Oni dolaze u Banjaluku na medicinske preglede, a potom bi trebalo da se priključe ekipi na pripremama u Sloveniji. Radi se o fudbalerima koji igraju u veznom redu, štoperu, te napadaču i igraču koji pokriva krilne pozicije. Ako sve bude kako treba uvjeren sam da će ta grupa igrača biti pravo pojačanje za našu ekipu", istakao je Jandrić.

Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni Borac će odigrati 9. ili 10. jula, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnika u toj fazi saznaće nakon žrijeba koji je zakazan za utorak, 18. jun.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)