Fudbal

UEFA se oglasila zbog Hrvata i Albanaca! Pomenut i fudbaler koji je vrijeđao sa navijačima!

Autor Dragan Šutvić

Evropska kuća fudbala se oglasila!

HAMBURG, GERMANY - JUNE 19: Football supporters of Albania are seen during the 2024 European Football Championship (EURO 2024) Group football match between Croatia and Albania at Volksparkstadion in Hamburg, Germany on June 19, 2024. Halil Sagirkaya / Anadolu/ABACAPRESS.COM,Image: 883000178, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Evropska "kuća fudbala" (UEFA) saopštila je u četvrtak uveče da je pokrenula istragu u vezi sa "mogućim rasističkim" i "diskriminišućim" prestupima navijača na utakmici Hrvatska - Albanija, odigranoj 19. juna u Hamburgu. Takođe, saopštila je da i da je pokrenula istragu protiv albanskog fudbalera Mirlinda Dakua zbog "neprikladnog ponašanja", a pod tim misli na njegov poziv navijačima da vrijeđaju Makedonce.

Nakon što je Fudbalski savez Srbije naglasio da na Evropskom prvenstvu traži oštre kazne za Albance i Hrvate, pa i po cijenu svog odustajanja od daljeg takmičenja, UEFA je u četvrtak odgovorila na taj zahtjev i po svemu sudeći fudbalski savezi dvije zemlje, kao i albanski fudbaler neće proći nekažnjeno.

"Na utakmici Hrvatska - Albanija skandirano je horski "Ubij Srbina" i FSS je insistirao da kazne budu oštre. Ovo što se desilo danas je skandalozno i FSS ce zahtijevati od UEFA da preduzme najoštrije akcije i po cijenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Jer ovo je zaista skandalozno i ne želimo da se ovo ikad više pojavi", rekao je Šurbatović o tom skandiranju.

Reprezentacije Albanije i Hrvatske odigrale su meč bez pobjednika (2:2), koji je oba tima ostavio u komplikovanoj situaciji pred posljednje kolo. I jedni i drugi će sa posebnom pažnjom pratiti meč Španija - Italija, a uz to će osluškivati i kakva će biti kazna UEFA za skandalozno ponašanje navijača.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!