• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traži se reakcija UEFA i FIFA! Albanski fudbaler vrijeđao Srbe i Makedonce - "Da se istraži ovaj incident!"

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski savez Sjeverne Makedonije očekuje da Mirljind Daku bude kažnjen poslije sramnog ponašanja.

 Fudbalski savez Makedonije traži kaznu za Albanca zbog skandiranja Izvor: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

Fudbalski savez Sjeverne Makedonije zatražio je od UEFA i FIFA da preduzmu disciplinske mjere zbog skandaloznog nacionalističkog skandiranja i uvreda koje je na račun Makedonaca i Srba uputio albanski reprezentativac Mirljind Daku nakon utakmice sa Hrvatskom na EURO 2024 u Njemačkoj.

Daku je nakon utakmice uzeo megafon i na stadionu gnusno vrijeđao Srbe i Makedonce, skandirajući pogrdne nazive, dok su ga navijači sa tribina ispratili u tome.

Iz Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije su naveli da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno osnovnim vrijednostima sportskog duha i međusobnog poštovanja koje fudbal promoviše.

"Sport, posebno fudbal, osnova je za zadržavanje ljudi različitih nacionalnosti i ambijent za saradnju i poštovanje", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije.

Oni su pozvali nadležne institucije da istraže ovaj incident i preduzmu odgovarajuće disciplinske mjere kako bi se ojačali standardi ponašanja koji se očekuju od svih sportista.

Fudbalski savez Srbije uputio je ranije dopis generalnom sekretaru UEFA Teodoru Teodoridisu u kojem je zatražio reakciju na sramna dešavanja na utakmici Albanije i Hrvatske.

Navijači ove dvije fudbalske reprezentacije sa tribina su prije utakmice vrijeđali Srbe, unijeli zastavu na kojoj je pisalo "Kosovo je Albanija" i simbole terorističke OVK-a, a onda su tokom utakmice zajedno pjevali "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC