• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanci ponovo provocirali Srbe na EURO 2024! Huligani mahali zastavama "UČK" i "Kosovo je Albanija"!

Autor Dragan Šutvić

Navijači su na tribinama raširili zastave koje nemaju nikakve veze sa fudbalom!

 Albanski navijači ponovo provocirali Srbe Izvor: Privatna arhiva

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije remizirale su (2:2) u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva i sada se oba nacionalna tima nalaze blizu ispadanja sa turnira! Ipak, navijačima to kao da je bilo u drugom planu danas - oni su na stadionu u Hamburgu iskoristili priliku da na različite načine vrijeđaju Srbiju i Srbe!

Vidjeli smo još prije utakmice da su na ulicama Hamburga navijači Hrvatske i Albanije pronašli zajednički jezik kada su uvrede prema Srbiji u pitanju, a dodatnu dimenziju to je dobilo tokom same utakmice. Na isteku sata igre čitavim stadionom orilo se "Ubij Srbina", a to su skandirali i jedni i drugi navijači.

Nije to sve, ponovo su u centru pažnje bile i zastave na tribinama... Na jednoj od njih pisalo je "Sjedinjene albanske države", što pokazuje jasnu teritorijalnu pretenziju na zemlje u komšiluku, druga je bila posvećena terorističkoj organizaciji "UČK", odnosno OVK, a na trećoj je pisalo da je "Kosovo" albansko!

Ostaje nam da vidimo šta je će se desiti sa svim ovim slučajevima i da li će UEFA na adekvatan način kazniti dva tima. Danas smo već saznali da je albanski novinar sa Kosova i Metohije Arlind Sadiku završio svoj posao na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu jer je pokazivanjem albanskog dvoglavog orla provocirao navijače Srbije na meču protiv Engleske.

Podsjećamo, srpski i albanski navijači već su imali sukobe u Njemačkoj. Pred meč reprezentacije Srbije protiv Engleske u prvom kolu grupne faze, na ulicama Gelzenkirhena i u bašti jednog restorana. Albanci su napali srpske navijače, ali su ubrzo morali da pobjegnu sa mjesta incidenta jer su naišli na daleko jači otpor nego što su očekivali. Naravno, ne treba zaboraviti ni navijača koji se u dresu Albanije i sa zastavom "Kosova" danas šetao po Minhenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC