• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 hrvatska albanija

Veoma važan meč odigran bez pobjednika.

 hrvatska albanija Izvor: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentacije Hrvatske i Albanije nalaze se u veoma teškoj situaciji pred posljednje kolo grupne faze. U drugoj rundi remizirali su (2:2) i sada imaju samo po jedan bod, što im daje veoma male šanse za prolaz.

Hrvatska će u narednoj rundi igrati protiv Italije i samo im pobjeda daje nadu da mogu do nokaut faze turnira. Sa druge strane, Albanci će imati još teži zadatak jer im je rival Španija, pa su trenutno baš oni tim koji najmanje može da se nada prolasku među 16 najboljih u Evropi.

16:57

KRAJ - 2:2!

Hrvatska i Albanija remizirale na EURO 2024 i sebi napravile problem.

16:54

90+5. minut - GOL, Đasula!

Uspeo je da donese preokret Hrvatskoj, pa zatim i da rastuži sve navijače u crveno-belim dresovima na stadionu. Ostao je Klaus Đasula sam na 11 metara od gola, sačekao je loptu i udarcem po zemlji matirao Livakovića - sada je 2:2! 

16:48

90. minut - Daku!

Uspeo je anpadač Albanije prvi da dotrči do lopte nakon odbrane Livakovića, zatim je promašio dobru priliku za izjednačenje, ali i da je pogodio ne bi bio priznat pogodak. bio je u "debelom" ofsajdu kada je upućen šut ka golu Hrvatske.

16:47
16:36

76. minut - AUTOGOL, Đasula!

Kako se razigrala Hrvatska... U samo dva minuta postigli su dva pogotka, preokrenuli rezultat i sada je praktično Albanija izbačena sa Evropskog prvenstva. Ponovo je akcija išla po levoj strani, povratnu loptu sačekao je Sučić i uputio udarac, ali je ona na putu do mreže pogodila dvojicu rivala - jedan je blokirao udarac, ali je drugi natrčao i loptu poslao u gol.

16:32

74. minut - GOL, Kramarić!

Prvu pravu priliku na meču koristi andrej Kramarić. On je ostao usamljen u kaznenom prostoru, a zatim je udarcem po zemlju, kroz noge jednog igrača Albanije, pogodio bliži ugao.

16:25

Veliki skandal u Nemačkoj!

Navijači Hrvatske i Albanije zajedno skandiraju "Ubij Srbina", a UEFA će morati da reaguje na ovakve ispade.

16:19

60. minut - Povreda!

Vezni fudbaler Albanije Ramadani ostaio je na travi i zbog toga je bio kratak prekid na meču. Hrvatskoj bi možda mogao da posluži da zbije redove jer ima samo još pola sata da izbegne poraz.

16:03

46. minut - Dvostruka izmena!

Ništa ne funkcioniše u reprezentaciji Hrvatske, pa Zlatko Dalić mora da pravi dvostruku izmenu. Umesto Brozovića i Majera na terenu će u nastavku meča biti Luka Sučić i Mario Pašalić.

15:47

Poluvreme - 0:1!

Hrvatska se nalazi u izuzetno nezgodnoj poziciji. Nakon proaza od Španije (3:0) u prvoj rundi, sada je u zaostatku i protiv Albanije, a nula osvojenih bodova i loša gol-razlika mogli bi da znače eliminaciju i pre početka trećeg kola grupne faze!

15:46

45+1. minut - Manaj!

Hrvatska mora da bude zadovoljna što gubi samo minimalnim rezultatom. Manaj je imao priliku da duplira prednost u finišu prvog dela igre, a to je treća odlična prilika Albanaca. Hrvati u prvom delu meča nisu stvorili nijednu!

15:31

31. minut - Aslani!

Raspala se odbrana Hrvatske, ali je Livaković bio uspešniji od Aslanija koji je imao zicer. Našao se na 12 metara od gola, šutirao iz prve i uputio udarac preblizu golmana Fenerbahčea.

15:29

29. minut - Albanija bolja!

Strašan fudbal igra reprezentacija Albanije u prvih pola sata, a Hisaj je imao priliku i da duplira prednost. U svaki duel su ušli maksimalno koncentrisano, pa Hrvatska nije mnogo puta uspela da ugrozi gol Tomasa Strakoše.

15:21

20. minut - Brozović!

Dobru akciju imala je reprezentacija Hrvatske, nakon što je Šutalo u poslednjem trenutku presekao kontru Albanije. Odmah je sevnuo napad na drugom kraju terena, ali tamo fudbaler Al Nasra nije bio na visini zadatka.

15:10

11. minut - GOL, Lači!

Hrvatska gubi od Albanije na početku drugog meča grupne faze. Centaršut sa desne strane Ćazim Lači skrenuo je u bliži ugao, a Dominik Livaković nije mogao da reaguje.

15:01

1. minut - Počinjemo!

Hrvatska i Albanija igraju svoj najvažniji meč na turniru jer poraženi tim ostaje gotovo pa bez šansi za nokaut fazu!

14:40

Do kraja dana...

Meč Hrvatske i Albanije otvara grupu B, a do kraja dana gledaćemo drugo kolo u grupi A. Prvo domaćin Nemačka igra protiv Mađarske i pokušaće da obezbedi nokaut fazu takmičenja na tom meču, a zatim će Škotska protiv Švajcarske pokušati da popravi utisak protiv tima koji ima istu želju - da se plasira među 16 najboljih u Evropi.

14:20

Promene Hrvata!

Probao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić da bude veći Pep Gvardiola od Pepa Gvardiole, ali izgleda da neće ići. Već za drugi meč na turniru Joško Gvardiol prekomandova nje na poziciju štopera uz Šutala, a na bekovskim pozicijama su nova lica.

Desno će igrati josip Juranović koji menja Josipa Stanišića, dok će levo oporavljeni Ivan Perišić. On zauzima Gvardiolovo mesto, ali je zapravo iz tima ispao Marin Pogrančić koji je imao užasan meč protiv Španije. Ovo je i daleko ofanzivnija postava Hrvatske, koja ide po tri boda.

14:00

SASTAVI!

Hrvatska: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Brozović, Kovačić, Modrić – Majer, Petković, Kramarić

Albanija: Strakoša – Hisaj, Đimšiti, Ajeti, Mitaj – Aslani, Ramadani, Laci, Asani, Manaj, Bajrami

13:45

Prvi mečevi!

Fudbaleri Hrvatske poraženi su od Španije (3:0) iako nisu ostavili loš utisak na početku takmičenja, ali su njihovi štoperi u potpunosti zakazali na tom meču. Sa druge strane, Albanci su već u prvom minutu savladali Donarumu, ali je Italija brzo preokrenula i na kraju pobedila (2:1) veoma važan meč na početku takmičenja.

13:30

Dobar dan!

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije počinju drugo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu. Kako su obe selekcije izgubile u prvoj rundi, još jedan poraz ih praktično izbacuje iz trke za prolaz u nokaut fazu takmičenja, pa je izuzetno bitno da danas stignu do bodova.

UKRATKO

  • Hrvatska - Albanija 2:2
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije