• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Uživo pres konferecija Piksi Mitrović Slovenija najava

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i fudbaler Aleksandar Mitrović obratili su se medijima iz Minhena.

 Uživo pres konferecija Piksi Mitrović Slovenija najava Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i fudbaler Aleksandar Mitrović obratili su se pred meč sa Slovenijom.

16:14

Kraj obraćanja!

Završeno je obraćanje selektora Dragana Stojkovića i Aleksandra Mitrovića.

16:12

Sada ste favoriti?

"Nismo, vi ste krenuli super, osvojili ste bod... Što bismo mi bili favoriti? Biće teška utakmica, ko god mislio da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Oni su motivisani, jaki, Kek je sjajan trener, igrači su odlični i može svakom da napravi problem. Sa druge strane mi gledamo da pobedimo Sloveniju, to je sportski i ljudski razmišljati, sve radimo da vas pobedimo. Ako budete bolji, čestitaćemo i idemo dalje. Ali, da ćemo vas staviti u problem, nemajte dilemu", rekao je Piksi.

"Biće teška utakmica, ali ja ne bih bio ovde da ne verujem. Verujem u moje momke da možemo do pobede, to nije nikakvo potcenjivanje Slovenije".

16:10

Kako je igrao Vlahović?

"To je dobar fudbaler koji dosta radi za tim i zadovoljan sam kako igra. Naravno, čekamo da Mitrović i Vlahović daju golove jer je to njihov posao, ali nekada nije lako. Uradio je posao za tim i nadam se da će obojica nastaviti da stvaraju šanse", rekao je Piksi.

16:08

Tadić i Mitrović?

"Nervoza na mom licu? Mislim... Recite mi igrača koji voli da bude zamenjen. Kad je Evropsko prvenstvo, to su bitne utakmice, hoćeš da budeš na terenu. Selektor donosi odluke i kad ste igrač sve gledate iz svog ugla. Ali, kada se stavite u njegovu kožu, imate 25 igrača. Bio sam nervozan, ohladio glavu i smirio se", rekao je Mitrović.

"Da smo vodili, ne bi bio nervozan", dobacio je Piksi.

"Jeste, istina je", odgovorio je Mitrović: "Možemo Tadić i ja da igramo zatvorenih očiju, pokazali smo to već".

16:06

O penalu - Tadić ili Mitrović?

"Ja nikada nisam odlučio ko će šutirati, možda bi trebalo da kažem", rekao je Piksi.

"Nek bude penal, dogovorićemo se", rekao je Mitrović.

16:04

Gde da igram?

"Ja bih najviše voleo da ne izađem iz šesnaesterca celu utakmicu, ali to zavisi od utakmice. Na prvom mestu je ekipa i trudim se da uradim ono što saigrači traže. Mogu da igram i u polju, da radim defanzivne stvari, sigurno da sam malo više učestvovao u igri i bio van 16. Ipak sve zavisi od utakmice", rekao je Mitrović.

16:01

Sećanje na EURO2000?

"Problem je što Srbija nema mene danas, sećam se naravno, bilo je 0:3, pa 3:3. Bila je to jedna od najlepših utakmica te godine", rekao je Piksi.

15:59

Sergej i Vanja?

"Oni su braća, ali se svađaju svakog dana. Ne vole se. To je neverovatno, ali su i dalje u nacionalnom timu. Sve je sjajno, neobično je imati braću u državnom timu. Veoma sam srećan što ih obojicu imam u timu, oni su pravi profesionalci... Sergej će uskoro dobiti i drugo dete. Dobro je radio ove godine. A nadam se i da će Vanja isto", rekao je Piksi.

15:56

Navijači?

"Podrška u svakom slučaju znači, videli ste i u Gelzenkirhenu kako je to bilo, hvala im na tome. Sutra će takođe biti veliki broj navijača i to je motiv za nas. Predstavlja i jednu odgovornost. Imate odgovornost i prema nekome ko vas podržava, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, borimo se da ponašanjem koje imamo da budemo pravi primer kako se bori za svoju zemlju i kako se igra za svoje navijače", rekao je Piksi.

"Goleada ili čvrsta? Nije bitno, bitno da se dobije utakmica i da sateraš protivnika i uvališ mu jedan, dva, tri... To nije lako".

15:54

Da li me se plaše?

"Bilo bi lepo, ja se nadam. Igrali smo dva puta i obe utakmice smo bili bolja ekipa. I da ne dam gol, a da dobijemo utakmicu biće dobro", rekao je Mitrović.

15:54

Još malo o Sloveniji!

"Protiv Engleske smo ušli sa dosta respekta, kao da su sa druge planete, posle ste videli da to nije tako", rekao je Piksi, dok je Mitrović dodao da je najveći kvalitet Slovenije njihova timska igra: "SIgurno da imaju individualni kvalitet i u napadu, gde su Šeško i Šporar, ali mislim da neće biti iznenađenja. Mi sve znamo o njima i oni o nama. Neće tu biti nikakvih iznenađenja sa obe strane", rekao je Mitrović.

15:52

Kako motivisati ekipu?

"Oni su uvek motivisani sem kad igraju prijateljske utakmice, onda se teško motivišu. Uobičajena situacija, održite sastanak, kažete im šta imate, oni su svesni važnosti turnira i mnogo je lepo biti ovde. Ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, moraš to da iskoristiš. Momci su spremni, na treningu je sve bilo fenomenalno, biće u potpunosti da odgovorimo na izazov koji se zove Slovenija", rekao je Piksi.

15:51

Raspoloženje?

"Stalno traže da se skenira, zato sam nervozan. Nema drugih problema... Kako uđem, skeniranje, dokle više!? Kao da ulazimo u NASU, a ne stadion. Moramo da poštujemo pravila", rekao je Piksi i potom se pojavio Aleksandar Mitrović koji je kasnio na konferenciju za medije.

15:50

Da li sam optimista?

"Optimista sam, što ne bih bio, mi izlazimo na teren da vas dobijemo, svidelo se to vama ili ne. Verujemo u naš tim i učinićemo da vas pobedimo. Nećemo ići sa razmišljanjem o nekom drugom rezultatu. Biće dobra utakmica, sigurno, prava atmosfera, puno Slovenaca i Srba na tribinama, verujem da će zajedno otići posle na pivo, pa ko pobedi neka plati. Radujem se što igramo sa Slovenijom", rekao je Piksi.

15:49

O Sloveniji

"Oni i da hoće da srljaju, ne mogu, imaju Šeška i Šporara i igraće dugim loptama, jednostavno ne smemo da dozvolimo da se jurimo sa njima. Izuzetno su organizovana i tvrda ekipa, sistem nije iznenađenje, mora da se obrati pažnja na neke stvari. Mi smo razgovarali o tome i imaćemo kratku video-analizu, da igrači dobiju punu informaciju", rekao je Piksi.

15:47

Tadić u startnoj postavi?

"Možete!", rekao je Piksi.

15:47

Kako se Tadić izvinio?

"Izvinjenje, ništa specijalno, možda je to vama interesantno. Rekao je šta je rekao, izvinio se, idemo dalje, najvažnija je Slovenija koja je pred nama", rekao je Piksi.

15:46

Hoće li biti promena?

"Biće dve promene u odnosu na utakmicu sa Engleskom", rekao je Piksi.

15:46

Ko će šutirati penal?

"Neka šutne bilo ko, samo neka ga da, nebitno je ko ga šutne. Jedan ili drugi. Najvažnije je da staviš loptu u mrežu", rekao je Piksi.

15:45

Tu smo!

Dragan Stojković Piksi je stigao na konferenciju za medije.

15:36

Slovenci nam prete!

Primetili smo slovenačke navijače u centru Minhena koji su ubeđeni u pobedu svoje reprezentacija.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

15:33

Gde su Slovenci?

Prema informacijama sa EURO2024, Slovenci neće trenirati danas u Minhenu, nego su to uradili u svojoj trening bazi u Vupertalu. Danas će u Minhenu biti samo selektor Matjaž Kek i fudbaler Petar Stojanović.

Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK

13:32

Dobro došli u MONDO live!

Selektor Dragan Stojković Piksi i fudbaler Aleksandar Mitrović obratiće se danas u 15.45 na konferenciji za medije na "Alijanc areni". Od njih ćemo iz prve ruke čuti kakva je situacija u timu uoči meča Srbije i Slovenije koji je na programu u četvrtak od 15.00.

Ostanite uz MONDO, pratićemo obraćanje iz minuta u minut.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović obratili su se pred meč sa Slovenijom
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije