• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 EURO 2024 pres pred Sloveniju Nikola Milenković uživo

Srpski reprezentativac Nikola Milenković obratio se medijima pred meč Srbije i Slovenije i poručio da je atmosfera u reprezentaciji Srbije sjajna. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

 EURO 2024 pres pred Sloveniju Nikola Milenković uživo  Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak u Minhenu igra svoje "finale" na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj protiv Slovenije, a iskusni reprezentativac Nikola Milenković (26) podsjeća da je to i najvažniji meč za njih - i totalno drugačiji od Engleske. Prema njegovim riječima, napravljena je dobra analiza i pronađene su mane u igri Slovenije koje će pokušati da iskoriste, dok takođe vjeruje da imamo dovoljno vrlina koje će nam donijeti tri boda.

Takođe, Milenković je istakao da je atmosfera u ekipi sjajna, da zajedno provode vrijeme igrajući video-igre, kao i "Čovječe ne ljuti se", dok se posebno nasmijao na pitanje MONDA da li je spremniji Rajković ili Tadić.

Kompletnu konferenciju za medije ispratite klikom na karticu "Razvoj događaja".

14:20

Danska - Slovenija 1:1?

"Rezultat ne menja ništa, moramo da budemo koncentrisani samo na nas i da verujemo u naš potencijal, da budemo ambiciozni i da budemo pravi u jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi", rekao je Nikola Milenković na kraju konferencije za medije.

14:18

Mogu li štoperi dati gol Sloveniji?

"Ima zanimljiv podatak da smo najviši na Evropskom prvenstvu i taj podatak bi trebalo da koristimo na najbolji mogući način kada su prekidi u pitanju. Vežbamo na treninzima. Treba da koristimo taj segment u igri i da budemo što opasniji kada su u pitanju prekidi", rekao je Nikola Milenković.

14:16

O početku meča?

"Treba da nametnemo naš stil igre sa jasnim ciljem, da učinimo sve što je do nas da uvedemo utakmicu na našu vodenicu i šta mi možemo, da iskoristimo naše vrline i njihove mane", rekao je Bleki.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

14:16

Da ostanem na klupi?

"Fudbal je kolektivan sport, svi smo u službi reprezentacije i na istom zadatku. To je odluka selektora i svako mora to da poštuje, kao što to poštuje svaki fudbaler u reprezentaciji", rekao je Milenković.

14:15

Tadić ili Rajković?

"Provodimo vreme u gejming sobi i mogu da kažem da nekoliko nas igramo Čoveče ne ljuti se, tu su novi izazovi. Tu je i teretana gde u slobodno vreme iskoristimo vreme za oporavak Popunjeno je vreme i zanimljivo je... Što se  tiče tog drugog pitanja, morate da pitanje njih, atmosfera je sjajna i pokazali smo protiv Engleske da su momci dali sve od sebe i podneli su žrtvu. Ginulo se za naš dres, atmosfera je zaista sjajna", rekao je Milenković.

14:12

Samo samopouzdanje

"Sigurno da mi je finale Konferencijske lige podiglo samopouzdanje, treba da verujemo u sebe. Bili smo ljuti zbog rezultata i na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i to će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolazak grupe", rekao je Milenković.

"Taj meč protiv Kejna mi daje na samopouzdanju i to je satisfakcija za uložen rad i trud svih ovih godina".

14:11

Nova pozicija?

"Mislim da danas moderni igrači moraju da budu spremni da igraju u više formacija, na više pozicija u timu, a igranje desno i u centrali postoji razlika, ali moramo da budemo prilagodljivi. Menjaju se neke stvari", rekao je Milenković.

14:10

Da li su se Englezi povukli zbog vas ili ne?

"Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i Slovenija će biti totalno drugačija utakmica i kao što sam rekao, poučeni iskustvom iz Katara, moramo da budemo spremni za Sloveniju", rekao je Milenković.

14:09

Analiza meča sa Slovenijom i Engleskom?

"Sigurno da Slovenija ima sjajne pojedince, ekipa je veoma kompaktna, mnogo su opasni iz kontri i moramo da budemo koncentrisani celu utakmicu i da se branimo ceo meč. Bili smo uglavnom u niskoj zoni protiv Engleske i branili smo se, pokazali smo malo više respekta prema njima nego što je to bilo potrebno. U drugom poluvremenu smo prikazivali veoma dobru igru i dominirali posedom", objasnio je Milenković.

Izvor: Arena sport 1 Premium

14:07

Hari Kejn?

"Da li mi je nešto rekao? Nismo pričali posle utakmice, samo smo se pozdravili. Tako da, to je to", rekao je Milenković.

14:07

O navijačima Srbije?

"Sigurno da podrška navijača nama mnogo znači, igranje za reprezentaciju je velika čast i želeo bih da se zahvalim na izvanrednoj podršci protiv Engleske, kao i svima koji su bili kraj malih ekrana. To nam je dalo snagu. Što se tiče termina meča, nema tu razlike, pripremamo se isto, možda se više spava", rekao je Milenković.

14:05

O igri Slovenije

"Oni su jako dobra ekipa, dugo igraju zajedno, kompaktni su i moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti još teža nego protiv Engleske. Oni su bili favoriti i bilo je lakše, a sada će biti drugačije jer je naš imperativ pobede i neće biti lako. Moramo se spremati na najbolji mogući način i da iskoristimo što bolje naše vrline. Imamo iskustvo iz Rusije, Katara i moramo to da iskoristimo u narednom meču", rekao je Milenković.

14:03

O Kejnu i Šešku

"Bio je izazov igrati protiv Kejna, postigao je više od 50 golova, ali ne bih o individualnim stvarima. Odigrali smo timski, drago mi je što je odbrana bila dobra. Dobro smo se vraćali u presing i pokazali smo hrabrost, požrtvovanje, ambiciju i na dostojan način smo predstavljali našu zemlju. Treba da se maksimalno fokusiramo na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Što više pričamo o Engleskoj, to uskraćujemo vreme za utakmicu sa Slovenijom koja je bitnija. Mislima smo u meču sa Slovenijom i pripremamo se na najbolji način", rekao je Milenković.

"Što se tiče Šeška, Slovenija ima sjajne pojedince, a ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, mnogo koncentracije, daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača", objasnio je Bleki.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

14:01

Kako je Filip Kostić?

"Što se tiče Kostića, najavljen je bio odlazak na medicinski pregled kod lekara i rekao je doktor da je urađena magnetna rezonanca kolena. U pitanju je parcijalno oštećenje, ostaće još dva dana i odlazi iz kampa reprezentacije. O tome je obavešten njegov klub", rekao je Milan Vuković.

13:57

Počinjemo!

Nikola Milenković je stigao i obratiće se medijima pred meč Srbije i Slovenije.

13:45

Kasnimo!

Konferencija za medije Nikole Milenkovića će malo kasniti zbog analize i sastanka reprezentativaca Srbije.

13:33

Kako je Kostić?

Poslednje informacije o stanju srpskog fudbalera Filipa Kostića pred EURO2024.

12:53

Šta kaže Rajković?

Medijima se u ponedeljak sa "Rozenau" stadiona obratio Predrag Rajković.

Pogledajte

07:11
Predrag Rajković o reprezentaciji Srbije i Tadiću
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

12:47

Šta se desilo od Engleske?

Na jučerašnjem treningu u Augzburgu videli smo samo fudbalere koji nisu počeli meč, odnosno nisu trenirali ni Filip Kostić ni Filip Mladenović. Kostić je danas obavio magnetnu rezonancu i rezultati se čekaju svakog momenta, a nadamo se da nije završio turnir.

Izvor: MN PRESS

12:44

Dobro došli u MONDO live!

Srpski reprezentativac Nikola Milenković obratiće se medijima od 13.45 povodom utakmice sa Slovenijom koja je na programu u četvrtak (15.00) u Minhenu. Ta utakmica je praktično finale za našu reprezentaciju posle poraza od Engleske, pošto bismo sa tri boda bili nadomak druge faze.

Ostanite uz MONDO, pratićemo Milenkovićevo obraćanje iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Nikola Milenković obratio se medijima pred meč sa Slovenijom (četvrtak, 15.00)
  • Prema njegovim riječima, atmosfera u ekipi je sjajna
  • Na pitanje o spremnosti Rajkovića i Tadića, samo se nasmijao
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije