Fudbal

Šta je Srbiji potrebno da prođe grupu: Postoje dva puta, ali u jedan je besmisleno vjerovati!

Autor Dragan Šutvić

Srbija ima teoretski dva načina da prođe grupu, ali realno je da samo pobjeda donosi prolazak dalje.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Srbija se izvukla! Mogli su "orlovi" već poslije meča sa Slovenijom praktično da pakuju kofere za nazad, ali je gol Luke Jovića u posljednjoj sekundi meča uspio Srbiji da donese prvi bod na takmičenju i nadu za prolazak dalje.

Sve se i dalje sami pitaju srpski fudbaleri, ne zavise ni od koga i to je dobro. Ono što svakako nije dobro je igra protiv Slovenije jer ako se to ponovi teško da će Dancima oteti i bod. Nije dobro ni što su Danci bili bolji od Engleza u svom meču i što su uspjeli da uzmu drugi bod pa je Srbija sada posljednja na tabeli. Ali, šta je Srbiji tačno potreno za prolazak dalje i kakvi su sve scenariji mogući u posljednjem kolu grupe C? Hajde da vidimo prvo kakvo je trenutno stanje na tabeli i raspored.

ŠTA SADA IMAMO?

Engleska je pobjedom nad Srbijom 1:0 i remijem sa Danskom došla do četiri boda i praktično su prošli u drugi krug. Danci i Slovenci imaju po dva remija, a Srbija je posljednja sa bodom iz dva meča. U posljednjem kolu u utorak od 21 čas igraće Srbija - Danska i Engleska - Slovenija.

ŠTA SU SCENARIJI?

Ako Srbija izgubi od Danske biće posljednja u grupi i nema joj spasa kako god da se završi ostatak takmičenja za druge ekipe. Ukoliko remizira a Englezi pobijede Slovence sa više od gola razlike biće Srbija treća u grupi i onda ulazi u krug trećeplasiranih ekipa.

Za sada su Slovenija, Albanija i Škotska trećeplasirani timovi sa bodovima, ali je jako, jako teško zamisliti scenario u kome su dva boda dovoljna da se bude četvrti u poretku trećeplasiranih, tako da to donosi nekakvu matematičku vjerovatnoću za prolazak, ali nije nešto čemu se treba nadati.

Pobjeda nad Dancima nam donosi drugo mjesto u grupi i to je ono čemu se "orlovi" nadaju. U tom slučaju bi Srbija u narednoj rundi igrala sa prvoplasiranim iz grupe A, što će biti Njemačka ili Švajcarska.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!