• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski savez tzv. Kosova opet tužio Srbiju: Ponovo pisali UEFA, ovaj put zbog zastave i uzvika!

Autor Dragan Šutvić

Ponovo je FSS na udaru Fudbalskog saveza tzv. Kosova.

 Fudbalski savez Kosova tužio FSS Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

"Fudbalski savez Kosova je poslao još jednu žalbu UEFA zbog ponovljenog nacionalističkog i rasističkog ponašanja srpskih navijača tokom utakmice grupe C Eura 2024 između Srbije i Slovenije u Minhenu", naveo je Fudbalski savez tzv. Kosova u objavi na društvenim mrežama, a onda je stiglo i saopštenje. 

Srbija je u drugom meču Evropskog prvenstva u Njemačkoj odigrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom, a na tribinama je bilo zabranjeno da se nađu bilo koje zastave osim zvaničnih zastava Srbije, baš zato da se ne bi desilo da srpski navijači istaknu zastave "Nema predaje" sa mapom na kojoj je Kosovo i Metohija dio Srbije.

"Fudbalski savez Kosova obavještava javnost da je spremio sljedeću žalbu UEFA povodom ponavljanja ponašanja sa nacionalističkom i rasističkom retorikom od strane srpskih navijača tokom meča grupe C Eura 2024. godine između Slovenije i Srbije koji se odigrao u četvrtak u Minhenu. FSK oštro osuđuje nacionalističke pozive i postavljanje srpske zastava sa mapom "Kosova" sa natpisom "Nema predaje". Ponavljanje takvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i poslije ranijih kazni UEFA, je neprihvatljivo i zahtijeva oštriju reakciju čelnih tijela UEFA. Poruke sa šovinističkom retorikom su skandalozme i u kontradikciji sa vrijednostima koje sport promoviše i to potkopava osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo tijela UEFA da rigoroznije istupe protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji kao jednakom članu evropske fudbalske porodice. Takođe tražimo od organizatora da budu oštriji kako bi spriječili da se pojavljuju takve poruke. FSK će nastaviti da promoviše prave vrijednosti fudbala i jedinstva", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza tzv. "Kosova". 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC