Fudbal

Samardžića želi Milan, ali "rosoneri" nisu jedini: U trku za Srbina uključili se Turci i Englezi

Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler Udinezea i reprezentativac Srbije je na cijeni.

Izvor: Emmanuele Mastrodonato/IPA Sport / imago sportfotodienst / Profimedia

Sad već tradicionalno, tokom svakog prelaznog roka, mediji u Italiji sele Lazara Samardžića iz kluba u klub.

Fudbaler Udinezea i reprezentativac Srbije i ovog ljeta navodno je na meti brojnih klubova, ali bio je i prethodnih godina, pa nije napustio klub iz Udina, čiji član je od 2021. godine.

Kako pišu mediji sa Apenina, Milan je najnoviji kandidat za vezistu "zebreta", koji je takođe povezan sa Fenerbahčeom, Laciom i Notingem Forestom.

Prema " Gazeti delo Sport", "rosoneri" usmjeravaju sve više pažnje ka reprezentativcu Srbije kao jeftinijoj alternativi igraču Monaka Jusufu Fofani. Dok bi jedan koštao oko 25 miliona evra, drugi se može obezbijediti za nešto manje od 20 miliona evra, uključujući bonuse.

Samardžić je takođe mlađi od Fofane i željan je da napusti Udineze koji je prošle sezone jedva izbjegao ispadanje. Ima iskustvo igranja u Seriji A, jer je u ljeto 2021. godine došao u Udineze za samo tri miliona evra iz RB Lajpciga.

Njegov ugovor važi do juna 2026. godine, što je privuklo pažnju čelnika Lacija, Fenerbahčea i Notingem Foresta.

Dvadesetdvogodišnjak ima problematičnu istoriju na tržištu transfera, jer je Inter dogovorio sve sa Udinezeom i on je čak prošao i ljekarski pregled, samo da bi iznenada tražio više novca i bolje lične uslove, što je razbjesnilo "nerazure", koji su odustali od transfera.

Samardžić je takođe bio vrlo blizu Napoliju, ali je i to propalo.

(MONDO)