• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je za "Nijemca" da Srbija ostane u Njemačkoj! Piksi mora da skloni jednog špica, drugačije ne smije

Da li je vrijeme da Lazar Samardžić zaigra u startnoj postavi Srbije protiv Danske? Blizu je... Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

 Lazar Samardžić bi trebao da započne meč sa Danskom Izvor: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ozbiljno planira da "osvježi" tim za odlučujući meč sa Danskom na Evropskom prvenstvu (utorak, 21.00). Vidjeli smo da neki igrači jednostavno nisu u formi, poput Nemanje Gudelja, potvrđeno je da drugima ne odgovara pozicija na kojoj igraju, kao što je to slučaj sa Dušanom Vlahovićem i Mijatom Gaćinovićem, tako da će opet biti "pretumbavanja" u potrazi za dobitnoj formulom.

Nakon praktično trogodišnje potrage za štoperskom "trojkom", kojom su konačno riješeni ozbiljni defanzivni problemi, sada su na površinu isplivale muke u napadu. Zbog odluke da igramo sa Vlahovićem i Mitrovićem, imamo igrača manje u veznom redu, a zbog profila fudbalera u ovoj liniji tima - posebno kada na terenu nije Tadić - vrlo teško "guramo" loptu napred, ka njima. Iz tog razloga naši napadači nisu se naigrali fudbala protiv Slovenije i Engleske, posebno jer su obojica igrala van pozicije. Jedan kao "sidraš" na 45 metara od gola, a drugi kao ofanzivni vezni, gdje tako nismo mogli da dobijemo ni blizu njihovog maksimuma. Pokušajem da u tim stavi nominalno najbolje individualce, makar i van njihove primarne pozicije, Piksi za sada nije dobio ništa i zato je možda potrebno da tim složi gledajući isključivo njihovu kompatibilnost sa formacijom u kojoj igramo.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Tako bi u startnu postavu mogao da "uleti" Lazar Samardžić koji se na mjestu ofanzivnog veznog daleko bolje snalazi od špica kakav je Dušan Vlahović. Srbija bi dobila bolju kontrolu veznog reda, donio bi i brzinu sa loptom u nogama, pa i dribling i šut, što smo sve vidjeli za desetak minuta koliko je proveo na terenu "Alijanc arene" protiv Slovenije. I čini se da je to bilo dovoljno da (konačno) ubijedi Piksija da je vrijeme da mu ukaže povjerenje od starta, tek treći put od kada je u reprezentaciji.

Pogledajte

00:38
Luka Jović prvi na treningu, Piksi daje savete Samardžiću
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Piksi je njemu prvom prišao na treningu poslije Slovenije i šapnuo mu neki savjet na uvo, a potom je i na konferenciji za medije nagovijestio da bi rođeni Berlinac mogao da bude u 11: "Drago mi je zbog Birmančevića i Samardžića, jer predstavljaju budućnost što se tiče reprezentativnog fudbala tiče i što možemo da računamo na njih. Da li ćemo računati da neko od njih bude starter? Vrlo moguće", poručio je Piksi koji je rekao da će dobro razmisliti o formaciji u kojoj će igrati protiv Danske, uz to dodajući i da ima sliku u glavi kako treba da igramo.

Ako bi Samardžić zaigrao od starta, najvjerovatnije bi iza njega ostali Lukić i Ilić, pošto se SMS nije proslavio do sada na turniru. Igrao bi uz Tadića, dok bi u napadu vjerovatnije bio Mitrović umjesto Vlahovića, dok i Jović "kuca na vrata" prvog tima, ali je ipak mnogo vjerovatnije da opet bude rezerva.

Što se tiče Birmančevića, vjerovatnije je da će ostati rješenje sa klupe pošto nije naročito naviknut na mesto lijevog spoljnog, jedino na kome ima mjesta u reprezentaciji Srbije. Tu se očekuje opet Filip Mladenović koji je protiv Slovenije zamijenjen samo zbog toga što je dobio rano žuti karton, dok po desnoj tek nema dileme jer je Andrija Živković odigrao vrlo korektno do sada i najmanje su šanse da ispadne iz startne postave - uz štopersku trojku i golmana Rajkovića.

BONUS VIDEO:

(Mondo.rs - Milutin Vujičić)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Izbaci Tadica, ubaci Samardzica i vrati SMSa plus igraj samo sa jednim spicem, Mitrovic ili Vlahovic, ko god bude igrao bice odlican.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC