• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći talenti Eura - dva Srbina! Jedan rođen "preko" a igra za "orlove", drugi odbio Piksijev poziv!

Autor Dragan Šutvić

Među najtalentovanijim fudbalerima Eura našli su se Lazar Samardžić i Miloš Kerkez.

 Lazar Samardžić i Miloš Kerkez najtalentovaniji igrači EURO 2024 Izvor: MN PRESS

Španska "Marka" izdvojila je najtalentovanije fudbalere u svakoj selekciji na Evropskom prvenstvu, a iako je iz apsolutno svake reprezentacije izdvojen po jedan fudbaler, na listi su se našla dva Srbina! Razlog za to je jednostavan, ofanzivni lijevi bek iz Vrbasa Miloš Kerkez igra za Mađarsku. Kod Srbije je kao najtalentovaniji izabran Lazar Samardžić, a kod Mađara upravo Kerkez.

"Još jedan dobro poznat igrač ljubiteljima Kalča, ali ne svima. Prošlog ljeta je trebalo da pređe u Inter, ali je transfer propao u posljednji čas. Igrao je za Njemačku od U16 do U21 nivoa, ali je odlučio da pređe i igra za Srbiju. Ljevonogi vezita može da igra kao krilo ili plejmejker jako je spretan sa loptom. Obožava da dribla, ima najviše drilinga u Seriji A ove sezone, a dao je šest golova i imao dve asistencije. Bio je ključan za opstanak Udinezea", napisali su novinari "Marke". 

Što se tiče Kerkeza, nisu štedili pohvale ni na račun ofanzivnog beka koji je poslije MIlana i AZ Alkmara sada u sastavu Bornmuta i igra u Premijer ligi. "U sezoni u AZ Alkmaru je dao pet golova i sedam puta je asistirao, što je natjeralo Bornmut da prošlog ljeta plati 17.000.000 evra za njega, Rođen je u Srbiji, ali igra za Mađarsku. On je najmlađi igrač u timu Mađarske, a iako je defanzivac zapravo je jako ofanzivno oružje", navode Španci.

Što se tiče ekipa iz regiona ofanzivni vezista Dinama iz Zagreba Martin Baturina je najtalentovaniji Hrvat, a iz Slovenije je naravno istaknut napadač Lajpciga Benjamin Šeško. Što se tiče grupe C u kojoj je Srbija najtalentovaniji Danac je špic Mančester junatjeda Rasmus Hojlund, a Englez koji najviše obećava je Kobi Maino iz Mančester junajteda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC