• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela Njemačka napašće albanske provokatore! Grupa A: Posljednji ples velikana i Srbin u dresu drugog tima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predstavljamo vam grupe na Evropskom prvenstvu, a krećemo od grupe A u kojoj su Njemačka, Škotska, Mađarska i Švajcarska.

 Toni Kros Granit Džaka Izvor: MARKUS GILLIAR / AFP / Profimedia

Počinje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a upravo će domaćini otvoriti takmičenje utakmicom sa Škotskom u petak od 21 čas. "Panceri" naravno očekuju titulu, a grupa A će odigrati prvo kolo u petak i subotu. Na svečanom otvaranju u petak domaćini će pred 75.000 uglavnom domaćih navijača željeti pobjedu, ali ne dolaze ni ostali sa bijelom zastavom.

Osim Nijemaca u grupi A su već pomenuti Škoti, nama prethodnih godina vrlo dobro poznata selekcija Mađarske i nažalost nama još bolje poznat sastav Švajcarske. Osim Nijemaca, koji su apsolutni favoriti, to djeluje ujednačeno, a u slučaju nekoliko remija mogao bi lako trećeplasirani tim iz baš ove grupe da ostane bez nokaut faze!

NJEMAČKA - KROSOV POSLJEDNJI PLES

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Veliki Toni Kros je objavio da završava karijeru nakon Eura i želi da se oprosti zlatom! Vratio se u nacionalni tim i apsolutno je prva zvijezda. Istina, tu su i Manuel Nojer, Antonio Ridiger, Ilkaj Gindogan, Tomas Miler, ako i mlađa garda poput Kaja Haverca i Džamala Musijale, ali Kros je tu glavni igrač. Vrlo iskusan tim i najbolje što Njemačka ima je tu da ode do zlata. Vidjećemo mogu li.

ŠKOTSKA - PREMIJERLIGAŠI I DRUGOLIGAŠI

Izvor: Profimedia/Jose Hernandez / Anadolu

Stara Škotska priča, poneki igrač iz domaćeg prvenstva, a onda fudbaleri iz Premijer lige i Čempionšipa. Sada su doduše malo promiješali pa je tu Kjeran Tirni iz Real Sosijedada, Džek Hendri koji je u Arabiji, Džek Morgan iz Njujork Red Bulsa i Skot Mekena iz Kopenhagena. Prvo ime tima je svakako lijevi bek Liverpula i kapiten Endi Robertson, a vezista Mančester junajteda Skot Mektomini je pokazao da u nacionalnom timu može da bude jako opasan.

MAĐARSKA - NIJE LAKA KONJICA, A BEZ SRBA NE MOŽE

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nemaju sada Mađari Puškaša, Kočiša i Hidegkutija, ali su sve bolji. Redovno su već na Evropskim prvenstvima, a sada imaju i igrače na najvećoj sceni. Kapiten Dominik Soboslai je u Liverpulu, golman Petar Gulaši brani za Lajpcig, kao i štoper Vili Orban, a bez Srba ne može. Doduše ranije ih je bilo po nekoliko, a sada je tu samo Miloš Kerkez, ofanzivni bek Bornmuta.

ŠVAJCARSKA - GODINAMA ISTO

Izvor: Profimedia

Veliki kontinuitet ima tim Murata Jakina. Godinama su ovi momci na okupu i mijenja se samo poneki fudbaler, pa su vjerovatno i najuigranija selekcija grupe. Zna se ko šta radi, a glavne zvijezde su golman Intera Jan Zomer, štoper Mančester sitija Manuel Akanđi, kao i kapiten Granit Džaka. Su je i dalje Đerdan Šaćiri, Ardon Jašarije na spisku i malo ko može da ih vidi van druge runde.

RASPORED

  • 14. jun, 21.00 Njemačka - Škotska
  • 15. jun, 15.00 Mađarska - Švajcarska
  • 19. jun, 18.00 Njemačka - Mađarska
  • 19. jun, 21.00 Škotska - Švajcarska
  • 23. jun 21.00 Švajcarska - Njemačka
  • 23. jun, 21.00 Škotska - Mađarska

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC