Fudbal

Anri ostaje na klupi mlade reprezentacije Francuske

Autor Dragan Šutvić

Tjeri Anri ostaće trener reprezentacije Francuske do 21. godine.

Izvor: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Pojavile su se glasine da bi legendarni fudbaler mogao napustiti mladu reprezentaciju Francuske nakon poraza od Španije u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Ipak, danas je potvrđeno da će Anri ostati na mjestu selektora.

Francuzi su htjeli da osvoje zlatno odličije pred domaćom publikom. Pored svoje mlade reprezentacije, Anri je na raspolaganju imao i Aleksandra Lakazeta, dugogodišnjeg fudbalera Arsenala, a sadašnjeg igrača Liona. Španci su bili bolji u produžecima, te se utakmica završila rezultatom 5:3 za „crvenu furiju“ koji su, pored trofeja šampiona Evrope, dodali i zlatnu olimpijsku medalju.

Na poziciju selektora mlade reprezentacije Francuske došao je na ljeto prošle godine. Tjeri je bio glavni pomoćnik u reprezentaciji Belgije, a glavni trener je bio u ekipi Montreala i Monaka.

Legendarni Francuz je prošle godine bio u Sarajevu gdje je njegova ekipa odmjerila snage sa mladom reprezentacijom Bosne i Herzegovine na Grbavici u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U21. Francuzi su pobijedili „zmajiće“ rezultatom 1:2.