Fudbal

Strašno pojačanje za Romu za NULA EVRA: Stigao svjetski šampion Mats Humels!

Autor Bojan Jakovljević

Iskusni defanzivac, dugogodišnji reprezentativac Njemačke, koji je cijelu karijeru proveo u domovini, u 36. godini seli se u italijansku Seriju A.

Izvor: Telenews / Zuma Press / Profimedia

Roma je angažovala još jedno pojačanje u odbrani, ponovo besplatno!

Nakon Marija Ermosa, koji je u Rim stigao kao slobodan igrač poslije istekao ugovora sa Atletiko Madridom, na isti način je potpisala i Matsa Humelsa (35), dosadašnjeg fudbalera Borusije Dortmund!

"Vučica" je tako dobila dvojicu fudbalera u defanzivi za nula evra, a očekuje se da Humels u Romi zarađuje oko tri miliona evra po sezoni. Prethodno je doveden Ermoso nakon završetka prelaznog roka, kako bi zamijenio Krisa Smolinga, koji je prešao u saudijsku Pro ligu u klub Al-Fajha.

Pregovori sa Nijemcem bili su u zastoju, prvo je izgledalo da Humels ne želi u Italiju, ali su juče nastavljeni i on je danas stigao na medicinske preglede u Rim, a večeras je stavio potpis na ugovor.

Navodno, radi se o jednogodišnjem ugovoru sa opcijom produženja za još jednu sezonu, uz platu od tri miliona evra, uključujući bonuse zasnovane na učinku. U Romi će nositi dres sa brojem 15.

Njemački reprezentativac će u decembru napuniti 36 godina i cijelu karijeru proveo je u samo dva kluba, Bajernu iz Minhena i Borusiji Dortmund. Njegov ugovor sa Borusijom je istekao 30. juna, a on je bio u pregovorima sa mnogim klubovima.

Humels i Ermoso su stigli na vrijeme da budu dodati na spisak igrača Rome za Ligu Evrope, koji je morao biti predat danas.

Humels je sa Bajernom i Borusijom osvojio brojne trofeje - šest puta je bio prvak Njemačke, tri puta se radovao osvajanju nacionalnog kupa, a ima i šest osvojenih superkupova. Sa U-21 reprezentacijom Njemačke bio je šampion Evrope, dok je u dresu "pancera" najveći uspjeh ostvario na Mundijalu 2014. godine, kada je njemački tim slavio u finalu protiv Argentine i tako u Južnoafričkoj Republici stigao do zlatne medalje.

Pogledajte kako je izgledao Humelsov doček na aerodromu Fjumićino u Rimu:

(MONDO)