• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa Mitrom i SMS-om, sad karijeru nastavlja u Romi: Abdulhamid prvi Saudijac u istoriji Serije A

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentativac Saudijske Arabije stigao u Rim i očekuje se da uskoro potpiše ugovor s Romom.

 Saud Abdulhamid Izvor: Telenews / Zuma Press / Profimedia

Kuburi Roma sa bekovima, naročito desnim, a to se posebno vidjelo u iznenađujućem porazu juče od Empolija (1:2).

Rimski klub nije uspio u Evropi da nađe adekvatnu zamjenu za Zekija Čelika, koji igra po sistemu toplo-hladno, pa se okrenuo ka Saudijskoj Arabiji. Tamo je rukovodstvo Rome pronašlo pojačanje u redovima šampiona Al Hilala.

Riječ je o 25-godišnjem defanzivu Saudu Abdulhamidu, koji je do sada igrao u timu sa Aleksandrom Mitrovićem i Sergejom Milinković-Savićem, a očekuje se da karijeru nastavi u Romi. Abdulhamid je već doputovao u Rim, nedostaje još samo paraf na ugovor, pa će postati prvi igrač iz Saudijske Arabije koji je zaigrao u Seriji A.

"Vučica" se nada da će zaključiti dogovor sa reprezentativcem Saudijske Arabije za oko četiri miliona evra, što ne isključuje mogućnost da klub potpiše još jednog defanzivca pre kraja prelaznog roka. Roma je sve očajnija u potrazi za novim desnim bekom, s obzirom na to da je Zeki Čelik jedini iskusni igrač u trenutnom sastavu koji prirodno preferira da igra na toj poziciji. Na istoj poziciji Roma je ovog ljeta već angažovala mladog Bubakara Sangarea, dok je evidentno da je Rik Karsdorp završio svoju avanturu u Romi, iako je još uvijek pod ugovorom.

"Korijele delo Sport" dodaje da Lorenc Asinjon iz francuskog Rena i dalje ostaje interesantan, kao i Mark Pubil iz Almerije, uprkos tome što je nedavno pao na ljekarskom pregledu u Atalanti.

Poznato je da su brojne evropske fudbalske zvijezde zbog izdašnih ugovora u proteklih nekoliko godina odlučile da karijeru nastave u Saudijskoj Arabiji, mogao je to da učini i Paulo Dibala, ali je ipak ostao u Romi. Sada će u suprotnom smjeru krenuti Abdulhamid, koji bi trebalo da potpiše ugovor nakon što obavi ljekarske preglede.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC