Fudbal

Milan slavio u "Derbiju dela Madonina" poslije dvije godine! Rosoneri prekinuli niz od pet poraza

Autor Dragan Šutvić

Jedna od najvećih utakmica italijanskog fudbala završena je trijumfom rosonera.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Milan je prekinuo niz od pet poraza u duelima sa Interom, a Paulo Fonseka je, bar za sada, sačuvao posao na klupi rosonera!

INTER – MILAN 1:2 (1:1)
/Dimarko 28 – Pulišić 10, Gabija 89/

U večeri kad je, zajedno sa kolegom iz protivničkog tabora Simoneom Inzagijem ispisao istoriju italijanskog fudbala, Portugalac je bio pod imperativom pobjede.

Poslije "mršavog" starta u prvenstvu i samo jedne pobjede u prva četiri kola, uz dva remija i jedan poraz, Fonseki je bio potreban trijumf u Derbiju dela Madonina kako mu, prema navodima italijanskih medija, posao u klubu ne bi bio pod lupom.

Na kraju je do željenog trijumfa i stigao, a Milan je tako prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u jednoj od najvećih utakmica fudbala na Apeninima!

Slavio je Milan kao domaćin trećeg septembra 2022. godine (3:2), da bi nakon toga čak pet puta teren napustio pognute glave. Sve do večeras, kada je drugo vođstvo bilo dovoljno za konačnu pobjedu.

Prvo je donio Kristijan Pulišić poslije solo-akcije u 10. minutu, dok je 18 minuta nakon toga Lautaro Martinez asistirao Federiku Dimarku za 1:1.

Bila su to jedina dva pogotka u 240. Derbiju dela Madonina sve do 89. minuta. Tada je jedan slobodan udarac izveo Tijani Rejnders, a odbranu nerazura nadvisio je Mateo Gabija za konačnih 1:2!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)