Fudbal

Ranko Stojić došao u FSS: Ukazivao na probleme u reprezentacijii Srbije, pa dobio funkciju

Autor Nebojša Šatara

Ranko Stojić će kao sportski direktor FSS imati priliku da ispravi stvari na koje je godinama ukazivao.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Bivši golman, menadžer, finansijer Rada i fudbalski analitičar Ranko Stojić biće novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS), javlja "Sport Klub". Prema njihovim informacijama, ostalo je samo još ozvaničenje nove funkcije s kojom se tako samo nastavljaju promene u FSS.

Prethodno je sa mjesta direktora sportskog sektora smenjen Miroslav Tanjga, dok je generalnog sekretara Jovana Šurbatovića zamijenio Branko Radujko, a upravo bi Ranko Stojić - uprkos funkciji drugačijeg imena - trebalo da preuzme Tanjgina zaduženja. Čak i još veća... Ostaju da se vide još detalji, ali to bi trebalo da bude nalik Goranu Bunjevčeviću u vrijeme mandata selektora Slavoljuba Muslina.

Imenovanje bi inače trebalo da uslijedi sredinom oktobra, nakon završetka mečeva sa Švajcarskom i Španijom u Ligi nacija, a vidjećemo da li uz to biti još nekih promjena u Fudbalskom savezu Srbije kome je definitivno bila potrebna "svježa krv".

Ranko Stojić je inače rođen u Bugojnu prije 65 godina i najbolje igračke dane u karijeri proveo je u Partizanu i Dinamu, dok je bio i u Belgiji gdje je ostvario dobre konekcije i kasnije često poslovao sa tamošnjim klubovima kada se otisnuo u menadžerske vode. Dugo je vodio i FK Rad, prije nego što se povukao zbog sukoba s navijačima, dok je radio i u Olimpiji iz Ljubljane. U posljednjih nekoliko godina bio je redovan analitičar fudbalskih zbivanja na TV Arena Sport.

BONUS VIDEO:

(SportKlub/MONDO)