Fudbal

"Nije problem ni FSS, ni reprezentacija, ni selektor": Piksi otkrio zašto nema Vlahovića i Sergeja

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković pričao je o izostancima Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dragan Stojković objavio je spisak za predstojeće mečeve u Ligi nacija i na njemu se nisu našli Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić. Izazvalo je to dosta polemike, pojavile su se razne spekulacije oko toga, posebno zbog toga što igra u Juventusu i postiže golove.

Piksi je na konferenciji za medije pojasnio šta se tačno događa. "Da javnosti objasnimo situaciju, njihov nedolazak ovoga puta je zajednički dogovor između mene i njih, razgovarali smo. Razgovarali smo sa Vlahovićem, ostaje isto ono što je bilo prije mjesec dana, to su privatni, familijarni problemi u koje ne želim da ulazim. Jedino vrijeme kada može da se posveti rješavanju toga je reprezentativna pauza. Poštujem tu odluku. I ono što je jako bitno da javnost zna. Niti je problem FSS ni reprezentacija ni selektor", počeo je Stojković.

Zatim je pričao o fudbaleru koji igra u Saudijskoj Arabiji.

"Takođe sam pričao sa njim i donijeli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin i verujem da će već u novembru biti spreman, posebno na psihičkom planu. Isključivo je to dogovor između mene i njih. Vlahovića očekujem na sljedećem okupljanju, mislim da neće biti problema, vidjećemo. Pričao sam i sa Mitrovićem naravno, prije objavljivanja spiska obavljam razgovore sa igračima, da vidim u kakvom su stanju i što se tiče povreda i kako se osjećaju i tako dalje. Direktno dobijam informacije i potvrde sa njihove strane po pitanju njihovog stanja i na osnovu toga se pravi spisak i stavljaju se igrači na spisak ili se ne stavljaju. Bilo bi ružno da ih stavim i da ne dođu, pa da dodatno moram da objašnjavam. Dogovor je takav i javnost to treba da zna."

U tim se vratio najbolji strijelac "orlova" svih vremena.

"Mitrović je potvrdio da se osjeća odlično i da nema problem sa zadnjom ložom koju je osjećao prošlog mjeseca, da je imao terapije i rehabilitaciju i utakmice na kojima je igrao, ali da je situacija bolja nego prije mjesec dana i očekujem ga danas", zaključio je Piksi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!