Fudbal

Samo jedan klub iza Crvene zvezde u Ligi šampiona! Bolan pogled na tabelu, a dolazi Barselona

Autor Nebojša Šatara

Pogledajte kakva je situacija na tabeli Lige šampiona poslije nekompletnog trećeg kola.

Izvor: MN Press/UEFA/Screenshot

Crvena zvezda je pala na pretposljednje mjesto u Ligi šampiona nakon nekompletnog trećeg kola. Zvezda je u prvom kolu izgubila od Benfike (2:1), potom od Intera (4:0), da bi najteži poraz doživjela večeras na stadionu "Luj Drugi" gdje je Monako pobijedio 5:1, a da stvar bude gora - mogao je i ubjedljivije.

Mnogo toga nije valjalo u igri Crvene zvezde, počevši od odluka Vladana Milojevića preko novih individualnih grešaka njegovih igrača, tako da su poslije treće runde šanse za nastavak takmičenja - koje su bile male - sada još manje. Tek jedan klub ima lošiji učinak od Crvene zvezde, to je Slovan iz Bratislave, koji je postigao gol manje od prvaka Srbije i zato je "zakucan" na posljednje mjesto na tabeli.

Uz njih, još ukupno četiri tima su bez bodova, s tim da je još samo Šturm iz Graca večeras igrao i doživio treći poraz, sada od Sportinga iz Lisabona (2:0). Jang bojs, Salcburg i Lajpcig tek u srijedu uveče igraju svoje preostale utakmice.

Podsjetimo, Zvezdi sada slijedi meč sa Barselonom 6. novembra kod kuće, pa zatim 27. novembra sa Štutgartom, dok 11. decembra putuje na noge Milanu. Za kraj, 21. januara dočekuje PSV, pa 29. januara gostuje Jang bojsima.

Direktan plasman u nastavak takmičenja obezbijediće inače samo prvih osam klubova na tabeli, dok će oni od devetog do 24. mjesta igrati plej-of za osminu finala. Svi ispod ispašće iz takmičenja i nema selidbe u Ligu Evrope, odnosno automatski završavaju učešće.

Pogledajte kako izgleda tabela Lige šampiona posle nekompletnog trećeg kola:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO)