Fudbal

Kajkut: Nema euforije! Za golove zaslužna cijela ekipa!

Autor mondo.ba

"Nema mjesta euforiji, još dosta bodova je u igri. Zadnjih par utakmica zabijao sam golove, ali to je rezultat cijele ekipe“, rekao je napadač Borca Saša Kajkut poslije pobjede nad Tuzla sitijem.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac upobjedom 2:0 u derbiju protiv Tuzla sitija upisao je četvrtu pobjedu i definitivno se priključio ekipama u samom vrhu.

Crveno-plavi u nedjelju su nadigrali Tuzlake, koji su nakon nešto više od pola sata ostali sa igračem manje, te potpuno zasluženo stigli do trijumfa.

 Strijelci za trijumf bili su Stojan Vranješ u 44. minutu iz penala i Saša Kajkut u 52. minutu.

"Velika pobjeda. Vrlo važna tri boda za nas, nastavili smo seriju pobjeda. Vrlo teška utakmica, zahtjevan protivnik, ali mislim da smo zasluženo slavili“, rekao je Kajkut novinarma u "miks zoni“.

Duel sa Tuzla sitijem pratilo je oko 4.000 gledalaca na Gradskom stadionu, a Kajkut se nada da će ih biti još više u narednim mečevima.

"Fudbal igra se zbog publike, drago mi je da dolaze na stadion i nadam se da će nas podržati i u narednim utakmicama, da će biti što više publike i da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Borac će i protiv Radnika u narednom kolu  ići na pobjedu. Moramo biti svjesni i da je Radnik u jako dobroj formi i da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica , ali daćemo 100 odsto da dobro odigramo pa vidjećemo šta će se desiti“, rekao je Kajkut.

Napadač Borca ističe da uprkos odličnim rezultatima niko u ekipi ne želi da se zanosi previše.

"Euforije nema. Još dosta bodova je u igri i idemo utakmicu po utakmicu. Nema mjesta euforiji. Kao što smo zaredali sa dobrim rezultatima, tako može da se desi i loša serija, ali nadam se da to nećemo da dozvolimo.  Trebamo ostati mirni i da igramo kao dosad i mislim da neće biti problema“.

Kajkut pruža odlične partije u posljednje vrijeme, ali ističe da zasluge za njegove golove idu cijeloj ekipi.

"Koristim to svoje iskustvo, stavio sam se na raspolaganje od početka sezone  i prihvatio ulogu da ulazim sa klupe i pomognem koliko mogu. Zadnjih par utakmica potrefilo se da postižem golove , ali mislim da je to stvar cijele ekipe. Ja sam realizovao te situacije, zabija i Stojan, ali to je rezultat cijele ekipe. Borac može i mora još bolje, ako želimo do našeg cilja“, poručio je Kajkut.