Fudbal

VAR stiže u Srbiju - pomažu i Hrvati!

Autor mondo.rs

Napravljen je korak ka VAR tehnologiji u Superligi...

Hrvatska je prva zemlja u regionu koja će početi da koristi VAR tehnologiju!

Klubovi neće platiti "ni dinara" pošto su čitav poduhvat uvođenja VAR-a finansirali Hrvatski nogometni savez (HNS) i FIFA, a nakon što su sudije edukovane po ovom pitanju - više nema poteškoća da se na utakmicama prvog ranga hrvatskog fudbala koristi ova tehnologija.

Poznato je da je i Fudbalski savez Srbije (FSS) najavio da želi da uvede VAR tehnologiju, mada to za sada ide vrlo sporo, a jedan od prvih koraka je bio kontakt sa ljudima iz Hrvatske...

Kako je na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji objavio HNS, delegacija Fudbalskog saveza Srbije (Milan Karadžić, Nebojša Ivković i Igor Radojičić), bila je poseban gost u Hrvatskoj gde je razgovarala o pomoći pri uvođenju VAR-a u našu Superligu.

"Tema razgovora bila je pomoć HNS-a pri procesu uvođenja tehnologije VAR u FSS. Hrvatska je prva država s ovog područja koja uvodi VAR sistem te je svoja iskustva, nakon predstavnika Slovenije te Bosne i Hercegovine, podelila je i s predstavnicima iz Srbije. Delegacija iz Srbije posebno je zanimanje iskazala za način provođenja edukacije, kao i ostale savete i iskustva koja Hrvatska ima nakon završetka procesa uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koji se finansira kroz program FIFA Forward", stoji u saopštenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Nadamo se da će ovo ubrzati proces uvođenja VAR tehnologije u Superligu pošto iz vikenda u vikend imamo sve više nezadovoljstva klubova zbog spornih odluka.