• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga: Zvezda pred Pirej, Partizan na Banjici, igra se "Tviter derbi"!

Autor mondo.rs

Posljednje kompletno kolo domaćeg šampiona u 2019. godini obilježiće i okršaj Javora i Voždovca.

 Superliga-Srbije-20.-kolo-najava-Zvezda-Spartak-Rad-Partizan Izvor: MN PRESS

Crvenoj zvezdi je vanredno kolo odigrano u srijedu donijelo još veću prednost u odnosu na vječitog rivala, a sada će se pripremati za jednu od najvažnijih utakmica sezone.

Ekipa Vladana Milojevića se priprema za ključni meč u Ligi šampiona.

Možda će vas zanimati

Srpski šampion može da malo "odahne" u Superligi, imajući u vidu da je njihova prednost u odnosu na prvog pratioca čak sedam bodova uz utakmicu manje.

Zato će meč protiv Sparataka iz Subotice biti odlična prilika za odmaranje određenih igrača. Jednostavno, meč protiv Olimpijakosa i direktna borba za plasman u Ligu Evrope ekipi Vladana Milojevića je od daleko veće važnosti.

Iako šef struke crveno-bijelih, koji će ostati trener kluba do kraja sezone, ističe da je još rano za razmišljanje o grčkom velikanu, racionalno je očekivati da će lidere tima odmoriti pred meč koji je na programu u srijedu.

Meč Zvezde i Spartaka je jedini koji se igra subotu, tako da će u nedjelju biti daleko više akcije.

Partizan je šokantno poražen od Napretka čime je "skliznuo" na četvrto mjesto, ali iz kluba već insistiraju da Savo Milošević sigurno ostaje trener tima. Sada crno-bijele očekuje gostovanje na Banjici, a taj meč će i otvoriti nedjeljni program.

Preostalih šest mečeva igra se od 15 časova, a najzanimljiviji bi mogao da bude onaj u Ivanjici. Voždovac gostuje Javoru u meču koji bi se mogao nazvati "Tviter derbijem Srbije".

Voždovac i Javor su poznati kao klubovi koji predano vode računa o svom nastupu na društvenim mrežama, te su njihov prvi meč ove sezone, odigran "na krovu", obilježili administratori klupskih Tviter naloga. Bilo je dosta šaljivih komentara na račun onog drugog kluba, tako da bi susret između Ivanjičana i "zmajeva" mogao da bude zanimljiv i na terenu, ali i na internetu.


Napredak je gubio od Partizana do 83. minuta i na kraju preokrenuo, a sve to bez prvog trenera. Ivan Stefanović je predvodio tim sa klupe poslije otkaza Predraga Rogana i to je očigledno uticalo pozitivno na Kruševljane.

Sada na stadion "Mladost" stiže Mačva koja je u vanrednom kolu upisala prvu pobjedu u sezoni, više od četiri mjeseca nakon što je prvenstvo startovalo.

Izvor: MN PRESS

Čukarički je u srijedu potvrdio da je Banovo brdo neosvojivo, jer su upisali novi trijumf, a na domaćem terenu su samo tri puta primali gol. Sada gostuju Proleteru u Novom Sadu koji se nije lijepo proveo protiv Spartak (1:4).

"Brđani" su privukli pažnju javnosti i pisanjem da je njihov mladi igrač Veljko Birmančević na meti Crvene zvezde!

Radnički Niš je, sa druge strane, imao turbulentan period. Prvo se "podigla prašina" poslije pobjede 7:0 nad Javorom u Ivanjici, da bi onda na Voždovcu bili poraženi.

Sada je tim Milorada Kosanovića na samo tri boda timovima koji se na nalaze u gornjem dijelu tabele, tako da će protiv Mladosti iz Lučana željeti da se ponovo učvrste u dijelu lige koji vodi u plej-of.

Izvor: MN PRESS

Međutim, i Mladost je ekipa koja u posljednje vrijeme voli gostovanja, jer na posljednjih pet mečeva van Lučana imaju četiri pobjede i remi, i to bez ijednog primljenog gola.

Inđija je od poraza od Partizana u odličnoj seriji, jer su zabilježili remi i potom dvije pobjede. Time su se bar malo odvojili od dva posljednja tima lige, a da nastave sa dobrom formom pokušaće u Surdulici. Radnik je bez pobjede od 30. oktobra, tako da i ekipa Sime Krunića ima imperativ pobjede.

U Senti nas očekuje mali vojvođanski derbi. TSC Bačka Topola dočekuje Vojvodinu u meču koji obećava. Tim Nenada Lalatovića pobjeđuje čak i kada ne koristi jedanaesterce, što smo vidjeli u srijedu, a trenutno su na drugom mjestu Superlige.

TSC ima prvog strijelca lige Nenada Lukića koji će biti velika prijetnja po "lale" i žele da "uzvrate udarac" poslije poraza na Banovom brdu. Takođe, prvi meč TSC-a i Vojvodine bio je odličan, završen rezultatom 2:2.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

SUPERLIGA, 20. KOLO:

subota

Crvena zvezda - Spartak Subotica (15.30, TV Arenasport 1)

nedjelja

Rad - Partizan (13.30, TV Arenasport 1)
Javor Ivanjica - Voždovac (15.00)
Napredak - Mačva (15.00)
Proleter - Čukarički (15.00)
Radnički Niš - Mladost Lučani (15.00)
Radnik Surdulica - Inđija (15.00)
TSC Bačka Topola - Vojvodina (15.00)

LISTA STRIJELACA:

Nenad Lukić (TSC Bačka Topola) 11
Nikola Petković (Javor Ivanjica) 10
Stefdan Mihajlović (Radnički Niš) 10
Umar Sadik (Partizan) 10
El Fardu Ben (Crvena zvezda) 9
Bojan Matić (Vojvodina) 9

NAJBOLJI ASISTENTI:

Nikola Drinčić (Vojvodina) 5
Petar Bojić (Vojvodina) 5
Umar Sadik (Partizan) 5
Marko Docić (Čukarički) 4
Momčilo Mrkaić (Javor Ivanjica) 4
Nikola Ćirković (Čukarički) 4
Sejduba Suma (Partizan) 4

TABELA: Crvena zvezda 49, Vojvodina 42, Čukarički 40, Partizan 38, TSC Bačka Topola 33, Voždovac 32, Radnički Niš 28, Spartak Subotica 28, Mladost Lučani 25, Napredak 21, Javor Ivanjica 20, Radnik 16, Proleter 16, Inđija 14, Rad 11, Mačva 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC