• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazura za MONDO: Pitate za Savu? Sve je u redu!

Autori mondo.rs Autori Vladimir Sukdolak

Direktor Partizana kratkom izjavom nagovestio da će Savo Milošević i u narednom periodu voditi Partizan.

 Milos-Vazura-trener-Savo-Milosevic-FK-Partizan-sportske-vesti Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Izjava trenera Partizana Sava Miloševića "da neće čekati da ga teraju i da će sam otići" uzburkala je strasti navijača Partizana, ali i vrhuške kluba više nego spektakularan poraz od Napretka u sredu uveče.

Crno-beli su opet uspeli da od gotovog naprave veresiju i da ispuste solidnu prednost (2:0), koja je po broju propuštenih prilika mogla da bude daleko ubedljivija. Nedostatak dekoncentracije pred golom Kruševljana, protivnik je umeo da kazni i iz Humske neočekivano odneo sva tri boda, ostavljajući rivala na ogromnih "minus 11" u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, ali i produbljenim problemom sve nezadovoljnijeg šefa stručnog štaba.

Možda će vas zanimati

"Očigledno da ni ja ni moj stručni štab ne uspevamo da rešimo to pitanje. Tako da… Rezultati diktiraju mnogo toga, moramo biti realni. Negde ću morati da idem", rekao je Milošević novinarima posle poraza.

?

Dan kasnije, posle prespavane noći, MONDO je kontaktirao generalnog direktora Partizana, Miloša Vazuru, koji nas je pre postavljenog pitanja preduhitrio: "Ako pitate za Savu, sve je u redu. Dogovorili smo se, ostaje".

Na pokušaj da čujemo nešto više o sastanku sa trenerom, Vazura je samo kratko ponovio: "Sve je OK".

Čelnici kluba iz Humske nisu dozvolili da se požar rasplamsa i da se počne sa spekulacijama oko Miloševićeve sudbine kao trenera Partizana, veću su odmah započeli gašenje vatre.

Na taj način izbegnuta su i nagađanja oko naslednika sadašnjeg šefa stručnog štba, koji je, mora se priznati, svojim izjavama "vruće glave" dao povod novinarima i navijačima da počnu da razmišljaju u tom smeru. Ideja o povratku Marka Nikolića, trofejnog trenera koji je nedavno završio misiju u mađarskom Videotonu, odmah se nametnula kao logičan sled događaja.


Međutim...

Uprava Partizana, kao i veći deo javnosti naklonjen crno-belima, dao je punu podršku Miloševiću. Merenjem učinjenog za osam meseci rada, došlo se do zaključka da je nekadašnji napadač "parnog valjka", ipak, uspeo u svojim idejama i da je u martu mesecu, kada je postavljen za šefa stručnog štaba, jedino tražio strpljenje i vreme dok Partizan ponovo ne postane strah i trepet na domaćin terenima.

"Valjk", nošen napadačkom idejom i postavkom, upravo teži ka tom cilju i ozbiljan pomak je napravljen ove sezone. Zaostatak na tabeli je popriličan (teško dostižan), međutim on nije posledica jalovosti ofanizvnog dela ekipe, permanentnog problema s kojim su se borili njegovi prethodnici, već, čini se, ozbiljnog psihološkog. Način na koji Partizan "gubi" dobijene utakmice pretvorio se u pravu enigmu. O tome svedoče i neobjašnjivi padovi na dva od poslednja tra meča – protiv AZ Alkmara i Napretka.


Ako samo malo vratimo film, videćemo da je Partizan u sličnim situacijama bio još nekoliko puta ove sezone, ali da je uspevao da se izvuče.

Milošević će morati da nađe rešenje za ovu tešku zagonetku i to će mu, uz jačanje igračkog kadra, biti najteži posao tokom zimskih priprema.

Ako ostane...

Možda će vas zanimati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC