Fudbal

Grk za MONDO: Pedro Martins pod pritiskom, od Zvezde mu zavisi posao

Autor Jovan Terzić

Olimpijakos na skeneru kolege Hristosa Konstantinidisa

Izvor: MN PRESS

Treće mesto u grupi Lige šampiona i selidba u šesnaestinu finala Lige Evrope za Crvenu zvezdu bio bi podvig ogromnih razmera.

Za Olimpijakos ne toliko, ali bi neuspeh verovatno značio prekid saradnje sa portugalskim trenerom Pedrom Martinsom, bez obzira na trenutno vodeću poziciju u prvenstvu Grčke, doduše zajedno sa PAOK-om.

Uoči međusobnog duela beogradskih i pirejskih crveno-belih večeras od 21.00 u Atini (prenos na TV Arena Sport 1), MONDO je razgovarao sa kolegom Hristosom Konstantinidisom, novinarom portala "Sportdog".

"Poslednje kolo u grupama Lige šampiona uvek donosi neke izuzetno zanimljive duele, a ovaj će to biti dodatno zbog bratsva navijača Zvezde i Olimpijakosa", podseća Konstantinidis i ističe:

"Bez obzira na tu činjenicu, na terenu očekujem žestoku borbu".

Zvezdi je za prolaz dovoljan i remi, što znači da će Olimpijakos biti taj koji će morati da napadne od starta.

Ne misli naš kolega da će to biti novo i neuobičajeno za najtrofejni grčki klub.

"Stadion 'Karaiskaki' je Olimpijakosova tvrđava i vrlo neugodno mesto za gostujuće timove. Ulaznice za ovu utakmicu su rasprodate i atmosfera će sigurno biti fenomenalna. Navijači uvek daju dodatnu snagu ekipi, bez obzira da li je reč o domaćim ili međunarodnim utakmicam i sigurno će opet biti 'vetar u leđa'. Nošeni podrškom sa tribina, igrači uvek pritisnu protivnika od prvog sudijskog zvižduka i u Zvezdi mogu da očekuju konstantan pritisak u prvih 20 minuta. Biće im neophodno da budu dobro koncentrisani i taktički postavljeni. Upravo je to i najavio Pedro Martins na konferenciji za medije pred ovu utakmicu, rekavši da će njegova ekipa pokušati da uspostavi kontrolu od početka".

Portugalac je pod velikim pritiskom grčke javnosti i navijača Olimpijakosa, koji nisu zadovoljni partijama koje prikazuje skupoceni tim.

"Za njega je ova utakmica 'finale' i ako Olimpijakos ne bude pobedio, Martins će se naći u vrlo teškoj situaciji. Zapravo, kao jedan od trenera koji bi mogli da ga naslede vrlo često se pominje Zvezdin Vladan Milojević", rekao nam je Konstantinidis.

Jedan od najboljih igrača Olimpijakosa, Matje Valbuena, i dalje je povređen, tako da neće moći da pomogne saigračima.

Po informacijama koje smo dobili iz Grčke, domaćin će u odlučujućoj utakmici za evropsko proleće igrati u formaciji 4-3-3.

"Hoze Sa će biti na golu, a Elabdelaui, Semedo, Papadopulos ili Meria i Cimikas ispred njega. U sredini, Martins će pokušati da 'zatvori' zvezdin vezni red sa Giljermeom, Buhalakisom i Kamarom, dok će Podense i Masuras napadati po krilima, a El Arabi u špicu", očekuje grčki kolega, uz podsećanje da će na stadionu biti "vatrena" atmosfera i da se navijači Olimpijakosa i Zvezde okupljaju u 16 časova u centru Atine, odakle će zajedno ići na stadion.