• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karlo Anćeloti dobio otkaz posle pobede 4:0 u Ligi šampiona

Autor mondo.rs

Rukovodstvo Napolija raskinulo saradnju sa trofejnim stručnjakom.

 Karlo-Anceloti-dobio-otkaz-Napoli Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Era Karla Anćelotija (60) na stadionu San Paolo završena je u noći između utorka i srede.

"Don Karlo", igračka i trenerska legenda italijanskog i evropskog fudbala, dobio je otkaz u Napoliju nedugo nakon što je njegov tim impresivno pobedio Genk i plasirao se u nokaut fazu Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Iako je odmah posle utakmice najavio da neće podneti ostavku, uz objašnjenje da to nikad nije uradio, otkaz mu je ipak uručen, odlukom rukovodstva kluba na čelu sa predsednikom Aurelijom De Laurentisom.

"Napoli je doneo odluku da se rastane sa trenerom prvog tima Karlom Anćelotijem. Prijateljstvo i obostrano poštovanje kluba, predsednika De Laurentisa i Anćelotija ostaće netaknuto", saopštio je Napoli u utorak u ponoć.

Po svemu sudeći, italijanski novinari bili su u pravu kada su tvrdili da je bivšem šefu struke Juvenusa, Milana, Real Madrida i Bajerna "presuđeno" i pre poslednjeg kola Lige šampiona. Takođe, oni su najavili i da će ga zameniti njegov bivši igrač, Đenaro Gatuzo.

/ANĆELOTIJEVO PISMO GATUZU: RATNIČE I DUŠO MOG MILANA!/

Na taj način, Anćeloti je ostavio za sobom ekipu koja će u ponedeljak saznati ime rivala u nokaut fazi Lige šampiona. Za to vreme, jedan od samo trojice trenera koji su tri puta osvajali LŠ biće na odmoru, čija će dužina zavisiti od njegove odluke da prihvati pozive drugih klubova, koji će sigurno stići veoma brzo.

Iza "Don Karla" je godinu i po rada u Napoliju, sa kojim je imao ugovor do 2021. godine. Ovako je izgledao njegov oproštajni meč:

Anćeloti je vodio tim iz Napulja na ukupno 72 utakmice i u njima ostvario 38 pobeda, 19 remija i 15 poraza. Međutim, ove sezone njegova ekipa zaista nije igrala kako je bilo očekivano i nije pobedila u poslednjih devet kola Serije A. Zbog toga je ostavlja na tek sedmoj poziciji, sa 21 osvojenim bodom i sa čak 17 bodova zaostatka za prvoplasiranim Interom.

U prošloj, njegovoj jedinoj kompletnoj sezoni u Napoliju, tim sa stadiona San Paolo zauzeo je drugo mesto na tabeli Serije A (sa 11 bodova manje od šampiona Juventusa), a uz to je stao u grupnoj fazi Lige šampiona, kao i u četvrtfinalima Lige Evrope i Kupa Italije.

Koja će biti sledeća Anćelotijeva adresa? Verovatno će brzo biti poznato...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC