Fudbal

Gvardiola o klupi Arsenala: Ako Arteta želi da razgovaramo...

Autor mondo.rs

Fudbaleri mančester sitija lako su savladali Arsenal, a Pep Gvardiola je nakon meča pričao i o upražnjenoj klupi Arsenala.

Od kako su otpustili Unai Emerija, ''Tobdžije'' nemaju trenera. Tu funkciju obavlja Fredi Ljungberg, nekadašnji igrač Arsenala, ali se dugotrajnije rešenje još uvek traži.

Potencijalni trener Arsenala je Mikel Arteta, čovek koji je nekada nosio i kapitensku traku u tom klubu. Španac, koji je kao igrač dobro upoznao Premijer ligu, je jedan od najbližih saradnika Pepa Gvardiole.

Pričalo se i prethodnog leta da Arsenal želi da Arteta preuzme kormilo kluba. Kada je ekipu napuštao Arsen Venger, nekadšanji vezista je bio jedan od najozbiljnijih kandidata. Tada se saradnja nije desila, ali tim iz Londona ne odustaje.


Ponovo žele Artetu, a potencijalni odlazak Gvardiole, o kom se priča poslednjih dana, mogao bi i pomoćnom treneru da otvori vrata kluba. Zato ne čudi što je Pep upitan za budućnost svog saradnika.

''On je deo našeg štaba, ali ne znam šta će biti u budućnosti. Šalimo se, govorimo mu da on ima više ponuda od nas. Te stvari su privatne, ukoliko on želi da razgovara o odlasku, možemo da pričamo. Ne želim da se oseća nelagodno'', rekao je trofejni trener.

Gvardiola je dodao da je Arteta veoma značajan u stručnom štabu, kao i da je klub napravio velike uspehe od kad je on tu. Dodao je da je već nekoliko puta govorio o ulozi Mikela Artete, a da je i stav Mančester sitija dobro poznat.

Ekipa Arsenala je nakon novog poraza nastavila svoju veoma bledu sezonu. Tim iz Londona je na 9. poziciji sa 22 boda, a mesto na tabeli bi mogao da im preotme Kristal Palas. ''Tobdžije'' imaju pet poraza, pet pobeda i čak sedam nerešenih rezultata u prvenstvu ove sezone.