• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Brujneov ples u Londonu, Siti se "prošetao" Emiratima

Autor mondo.rs

Mančester siti je sigurno i bez ikakvih problema pobedio Arsenal, De Brujne obeležio utakmicu.

Bez ikakvih problema se Mančester siti "prošetao" Emirejtsom, sigurno je pobedio otužni Arsenal 3:0 i primakao se drugoplasiranom Lesteru na četiri boda zaostatka, u utakmici koja je nekada važila za veliki derbi. Meč je obeležio sjajni De Brujne sa dva gola i asistencijom.

Siti se tako vratio na 14 bodova zaostatka za vodećim Liverpulom, a u sledećem kolu igra protiv Lestera i tada će imati priliku da smanje tu razliku.

Možda će vas zanimati

Arsenal je ostao na devetom mestu, sa 22 boda. "Tobdžije" u naredne četiri utakmice igraju sa raspoloženim Evertonom, zatim Bornmutom, a onda Čelsijem i Mančester junajtedom i nije nezamislivo da prvi dan nove godine dočekaju u donjem delu tabele.

Arsenal poslednji put pobedio Siti u takmičarskoj utakmici pre tačno četiri godine, ali bilo je nerealno da će bilo kakav drugačiji ishod biti i danas. Najvrednije u ovom meču bila je sjajna partija Kevina De Brujnea, koji je pokazao da je jedan od najboljih igrača lige kada je potpuno zdrav.

Belgijanac je danas igrao na za njega malo neuobičajenoj poziciji "10", što je odmah donelo rezultate, pošto se već u drugom minutu upisao u strelce. Fernandinjo je povukao akciju sjajnim dugačkim pasom do Gabrijela Žezusa, koji je skoro sa gol-aut linije vratio loptu u sredinu šesneasterca, gde je De Brujne zakucao u mrežu.

Već u 15. minutu, De Brujne je prodro po levoj strani i sa visine peterca je po zemlji uputio loptu na drugu stranu. Ona je prošla pored četvorice skamenjenih defanzivaca Arsenala do Rahima Sterlinga, koji donosi "građanima" 2:0.

U 40. minutu Fil Foden je sa desne strane dodao loptu De Brujneu, on je krenuo u levo, napravio sebi prostor i sa oko 16 metara savladao golmana domaćeg tima.

Mogao je Belgijanac da dođe i do het-trika, ali ga je u tome sprečio raspoloženi Bernd Leno. Odbrana Arsenala je "kriminalno" reagovala kod sva tri gola, tačnije, kao da nije ni reagovala.


Domaći igrači su zvižducima ispraćeni sa terena na poluvremenu, a stadion su počeli da napuštaju pre kraja utakmice.

U drugom poluvremenu se na terenu nije dešavalo bukvalno ništa vredno pomena, osim par šansi gostiju, koje je zaustavio raspoloženi Leno. Biće zanimljivo videti kako će igrače Arsenala ispratiti sa stadiona navijači, koji su krajem današnje utakmice u jednom trenutku vikali "ole" prilikom svakog uspešnog pasa Sitija.

Pogledajte i ostale rezultate i tabelu Premijer lige.

Mančester siti tako nastavlja borbu za drugo, pa i prvo mesto, a niko više ne može da predvidi šta će se desiti sa Arsenalom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC