• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi vjeruje da može igrati u Premijer ligi: Stvar je u upotrebi glave!

Autor mondo.ba

Nekadašnji napadač Mančester junajteda Vejn Runi vjeruje da je i u 34. godini dovoljno dobar za Premijer ligu Engleske.

Bivši reprezentativac Engleske od januara će postati igrač i pomoćni trener u drugoligašu Derbi Kauntiju s ambicijom da se taj klub vrati u englesku elitu, prenijela je agencija "Anadolija".

Runi je u subotu s tribina gledao poraz svog novog kluba u Čempionšipu na domaćem terenu od Milvola rezultatom 0:1. Iako se Derbi nakon 22 kola nalazi na 16. mjestu sa 26 bodova, Runi i dalje vjeruje da se može domoći Premijer lige.

Možda će vas zanimati

"I dok sam bio u Evertonu osjetio sam da mogu igrati u Premijer ligi, ali drugi ljudi su donijeli odluku o tome. Sada mi je cilj da vratim Derbi Kaunti u Premijer ligu i nadam se da ću ponovo tamo igrati. Rajan Gigs je igrao u kasnim tridesetim u Premijer ligi, a Geret Beri kaže da to želi učiniti i s 40 godina. S pravim timom oko mene mogao bih igrati u Premijer ligi", rekao je Runi.

On planira nakon igračke karijere da se bavi trenerskim poslom, ali vjeruje da na terenu ima još mnogo toga za ponuditi.

"Važno je razumjeti fudbal. Nije stvar u trčanju u krug, već u upotrebi glave za igranje utakmice. Ponekad se to izgubi, jer ne postigneš toliko golova ili nešto drugo. Dva tima za koja sam igrao u Premijer ligi su bili Mančester junajted i Everton. Sada sam u Derbiju, i nadam se da ću igrati u Premijer ligi s njima", optimista je Runi.

Sjajni napadač je ušao u istoriju "crvenih đavola" kao najbolji klupski strijelac svih vremena s 253 gola u svim takmičenjima. Tokom karijere u dresu Evertona i Junajteda u Premijer ligi je postigao 208 golova i drugi je strijelac u istoriji, iza nedostižnog Alana Širera, koji je mreže u engleskoj eliti tresao čak 260 puta. Posljednjih godinu i po dana proveo je u američkom DC Junajtedu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 120 utakmica i postigao 53 gola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC