Fudbal

Rasizam i na meču Totenhema, klub se oglasio saopštenjem

Autor mondo.rs

Tri puta je sa razglasa čitano upozorenje da bi meč mogao biti prekinut.

Fudbaleri Totenhema i Čelsija su odigrali danas meč 18. kola Premijer lige. Gosti su pobedili u ovom gradskom derbiju (2:0), ali je utakmica obeležena i jednim skandalom.

Son je dobio crveni karton zbog udaranja Ridigera, a navijačima Pevaca nije se sviđalo ponašanje nemačkog štopera. Nekoliko puta tokom meča je bio na njihovoj meti.

Kao što je to čest slučaj u Evropi ove jeseni, a Engleska nije izuzetak, sa tribina se čulo oponašanje majmunskih krika. Zvuci kojima tu nije mesto i koje nikako nije prijatno čuti.


Ovo je samo jedan u nizu incidenata u Premijer ligi, koja nema adekvatno rešenje za nastalu situaciju. slične ispade smo imali na mečevima nekoliko različitih timova, pa čak i od navijača Mančester sitija u njihovom gradskom derbiju.

Dok Žoze Murinjo smatra da je njegov igrač nepravedno isključen, kao i da je Ridiger prvo trebao da dobije karton, opravdanje za krike niko nema. Zbog toga je Totenhem objavio saopštenje, samo nekoliko sati nakon meča.

''Pokrenuli smo istragu i njen deo će biti i saradnja sa Čelsijem. Pokušaćemo da čujemo njihovu priču o događajima sa stadiona. Za nas je rasizam neprihvatljiv, nećemo to tolerisati na stadionu. Spremni smo da preduzmemo najoštrije mere, uključujući zabranu ulaska na stadion.'', navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, fudbaleri Totenhema su pretili prekidom utakmice u Beogradu ukoliko se sa tribina budu čuli neki rasistički povici. Meč protiv Crvene zvezde odigran je bez ikakvih problema, a samo nekoliko nedleja kasnije ovakav incident su napravili njihovi navijači.