• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lampard opet nadmudrio Murinja: Vilijan igra najbolji fudbal u životu

Autor mondo.rs

Čelsi bez mnogo problema savladao Totenhem, meč obeležili nepotreban crveni karton Sona, kao i rasistički povici ka Antoniju Ridigeru.

Žoze Murinjo je imao dosta kritika na račun svog nekadašnjeg fudbalera kada je bio stručni konsultant "Skaj sportsa", ali Frenk Lamprad i Čelsi su sve to umeli da mu naplate.

TOTENHEM - ČELSI 0:2 (0:2)
/Vilijan 12, 45+4/

Čelsi je potpuno zasluženo stigao do trijumfa u derbiju Londona, pošto su bili praktično jedini tim na terenu koji je stvarao prilike. "Plavci" su se učvrstili na četvrtoj poziciji Premijer lige i stvorili solidnu zalihu u odnosu na glavne rivale u borbi za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Sve je počelo ranim pogotkom Vilijana, kada je Brazilac na levoj strani sebi stvorio prostor i potom precizno gađao dalji ugao gola domaćih.

Vilijanov drugi pogodak nije bio toliko lep samo jer je stigao iz jedanaesterca i to kao "poklon sa mašnicom" golmana Paula Gazanige. Argentinac je neobjašnjivo i nespretno srušio Markosa Alonsa, a Vilijan je bio siguran iz najstrože kazne.

Lampard je tako i drugi put bio uspešniji u okršajima protiv Murinja, jer je prošle godine Žozeov Mančester junajted izbacio iz Liga kupa kao menadžer Derbi Kauntija.

Brazilac je nastavio sa odličnom formom ove sezone i protiv Totenhema se pokazao kao pravi lider mladog tima, "povukavši" Čelsi ka važnoj pobedi.

Totenhem je ponovo imao mnogo problema na sredini terena, u njihovoj nemogućnosti da se odupru pritisku rivala. Erik Dajer je cenu platio izlaskom iz igre već na poluvremenu, dok je nervoza u redovima "pevaca" polako ključala.

Viđeno je jedno omanje koškanje igrača dva tima, da bi Hjung Min Son u 62. minutu dobio crveni karton. Son je posle pada nakon jednog duela visoko nogama udario u telo Antonija Ridigera, a posle pregledanja VAR snimka opravdano je dobio direktno isključenje.

Tom prilikom se i Ridiger žalio glavnom arbitru na rasističke povike koji su mu bili upućeni, dok je zvanični spiker tri puta opominjao publiku da prestanu sa rasističkim uvredama.

Na kraju, Murinjova ekipa nikako nije uspevala da ozbiljnije ugrozi Kepu Arizabalagu, a njihov jedini udarac u okvir gola stigao je u nadoknadi vremena.

Murinjov Totenhem je upisao i treći poraz u poslednjih pet mečeva, nakon neuspeha protiv Mančester junajteda i Bajern Minhena.

Stoga se može reći da je najopasnija situacija pred golom gostiju bila ona kada je jedan navijač Totenhema flašicom pokušao da pogodi španskog golmana.

Rezultati 18. kola
:

Votford - Mančester junajted 2:0 (0:0)
/Sar 50, Dini 54/

Totenhem - Čelsi 0:2 (0:2)
/Vilijan 12, 45+4/

odigrano u subotu

Everton - Arsenal 0:0

Bornmut - Barnli 0:1 (0:0)
/Rodrigez 89/

Aston Vila - Sautempton 1:3 (0:2)
/Griliš 75 - Ings 21, 51, Stivens 31/

Brajton - Šefild 0:1 (0:1)
/Mekburni 23/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Almiron 83/

Norvič - Vulverhempton 1:2 (1:0)
/Kantvel 17 - Sais 60, Himenez 81/

Mančester siti - Lester siti 3:1 (2:1)
/Mahrez 30, Gundogan pen 43, Gabrijel Žezus 69 - Vardi 22/

odloženo

Vest Hem - Liverpul

TABELA: Liverpul (-1) 49, Lester 39, Mančester siti 38, Čelsi 32, Šefild junajted 28, Vulverhempton 27, Totenhem 26, Mančester junajted 25, Njukasl 25, Barnli 24, Arsenal 23, Kristal Palas 23, Brajton 20, Bornmut 19, Everton 19, Vest Hem (-1) 19, Sautempton 18, Aston vila 15, Norič 12, Votford 12.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC