• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio "uzeo" Superkup u Saudijskoj Arabiji: Rimljani će opet slaviti Lulića

Autor mondo.rs

Fudbaleri Lacija su osvojili Superkup Italije pobjedom nad Juventusom (3:1).

Juventus kao šampion i Lacio kao osvajač nacionalnog kupa odigrali su u Saudijskoj Arabiji meč za treći trofej u Italiji. Rimljani su ponovo bili bolji od ekipe iz Torina (3:1), a Kataldijev slobodnjak dugo će se pamtiti u Torinu.

Ekipa Senada Lulića, koji je postigao sjajan pogodak, uspjela je da se domogne trofeja, na sličan način kao pre dvije godine. Juventusu je ovo bio osmi uzastopni meč u Superkupu, a čak četiri su igrali protiv Lacija.

JUVENTUS - LACIO 1:3
/Dibala 45 - Luis Alberto 16, Lulić 73, Kataldi 90+4/

Možda će vas zanimati

Lacio je dobro otvorio meč u Saudijskoj Arabiji, pokazujući Juventusu da protiv njih znaju da igraju. Već u 16. minutu su ''gosti'' stigli do prednosti. Sergej Milinković-Savić je bio sjajan na drugoj stativi, prihvatio je jednu tešku loptu i zatim odigrao povratni pas na penal. Odande je lijepo gađao Luis Alberto, što je bilo dovoljno za prednost.

Umije Juventus da igra velike mečeve, a Paulo Dibala je čovjek koji obožava Lacio. Kristijano Ronaldo je pokušao u finišu prvog dijela meča, Strakoša je odbio loptu, a Argentinac natrčao za 1:1. Bio je to Dibalin četvrti pogodak, čime je postao najbolji strijelac Superkupa Italije. Zanimljivo, sve golove je postigao protiv Lacija.

Važnu ulogu kod prvog gola je imao Lulić, kapiten "nebesko-plavih". Isti igrač je svoju sjajnu partiju u meču Superkupa krunisao pogotkom za trofej, ali nije bilo lako stići do pobjede.

Lacio je stigao do ubjedljivije pobjede u samom finišu meča, bombom Kataldija iz slobodnog udarca. Njemu je prethodio drugi žuti karton Bentankura, ali je tada Juventus već prestao da se nada iznenađenju. Posljednji detalj susreta bio je taj udarac, najljepši potez na meču i gol o kom će se tek pričati.

Ovo je drugi put uzastopno da se Superkup Italije igra u Saudijskoj Arabiji. Tradicija igranja van svoje zemlje za Italijane je počela još davne 1993. godine.

Tada je domaćin Milanu i Torinu bio Vašington, a pored SAD igralo se u Libiji, Kini i Kataru. Superkup se u Italiji, do sada, igrao u Milanu, Đenovi, Napulju, Torinu i Rimu, a uvijek je domaćin bio tim koji je u toj sezoni osvajao titulu.



Juventus: Ščešni, De Šiljo (od 56. Kuadrado), Demiral, Bonući, Aleks Sandro, Bentankur, Pjanić, Matuidi (od 76. Daglas Košta), Dibala, Kristijano Ronaldo, Iguain (od 66. Remzi)

Lacio: Strakoša, Felipe, Aćerbi, Radu, Lacari, Milinković-Savić, Leiva (od 64. Kataldi), Luis Alberto (od 67. Parolo), Lulić, Imobile (od 81. Kaisedo), Korea

Najuspješniji timovi u Superkupu Italije: Juventus 8, Milan 7, Inter 5, Lacio 5, Roma 2, Napoli 2, Sampdorija 1, Parma 1, Fiorentina 1

Najbolji strijelci u Superkupu Italije: Dibala 4, Del Pjero 3, Eto 3, Ševčenko 3, Tevez 3...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC