• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina ostala na tronu, "lalama'' nakon drame četvrti "Svesrpski kup"

Autor mondo.ba

Pehar namijenjen osvajaču ''Svesrpskog kupa'' i dalje ostaje u Novom Sadu

Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su četvrtog po redu Svesrpskog kupa.

Novosađani su u finalu turnira, igranog ovog vikenda u dvorani ''Peki'' na Palama, savladali ekipu banjalučkog Borac m:tel-a rezultatom 24:25 nakon boljeg izvođenja sedmeraca, te ostali na tronu, s obzirom da su do trofeja stizali i na prethodna tri ''Svesrpska kupa'' – 2014. godine u Tesliću, 2016. godine u Novom Sadu i 2017. godine u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Prvih trideset minuta finalnog duela završeno je prednošću Banjalučana od četiri gola (14:10), a ovaj period igre obilježili su pogoci u serijama kako jedne, tako i druge ekipe.

Nakon početnog vođstva ''lala'' rezultatom 0:2, jesenji šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine uzvratio je uz četiri vezana pogotka, a seriju je pogotkom zaključio Bojan Rađenović.

Spreman odgovor su imali i puleni Borisa Rojevića, koji su ''kopirali'' nalet Banjalučana, te nizom od četiri gola, bez ijednog primljenog, ponovo bili dva koraka ispred ''crveno-plavih'' (4:6).

Nedugo potom, bilo je i 7:9, a onda je uslijedio furiozan period u igri Borčevog tima, koji je spojio ČAK šest golova te u 28. minutu, golom Nikole Jeremića, otišao na do tad maksimalnih +4, a prednost je zadržao, kako smo rekli, do odlaska na pauzu između dva poluvremena.

PRIZNANJA NAJBOLJIM

Golman Borca m:tel Slađan Subotić proglašen je za najboljeg čuvara mreže četvrtog Svesrpskog kupa, dok je najbolji igrač Nemanja Pribak iz Vojvodine.

U nastavku, drastičan pad u igri banjalučkih rukometaša.

Mikićev tim je od 31. do 53. minuta postigao samo četiri gola, što novosadski tim nije propustio da kazni, te je na nešto više od sedam minuta do kraja stekao +3 (18:21)

Ipak, nije tu bio kraj u ovom finalu, naprotiv – u tim trenucima drama je tek počela...

Borac se vratio na 20:21, a potom atakovao za izjednačenje, ali je lopta oduzeta Banjalučanima zbog pasivnog napada, međutim u čemu Banjalučani nisu uspjeli tad, jesu u 58. minutu, kada je Nemanja Vučićević poentirao.

Na dvadesetak sekundi do kraja vođstvo Vojvodini vratio je Grozdić, a zatim je tri sekunde do kraja mrežu Novosađana pogodio Stefan Miljković pa se pristupilo izvođenju sedmeraca, baš kao i prije dvije i po godine u Banjaluci.

U prve dvije serije, precizni su bili Nemanja Vučićević i Stefan Miljković, odnosno Strahinja Stanković i Nemanja Pribak, dok je treća serija ponudila promašaje Milana Dakića i Stefana Ilića.

Četvrta je počela stativom koju je pogodio Vladan Đurđević, na drugoj strani je pogodio Alen Ovčina, a sve je odlučeno na startu pete penal-serije, kada mrežu iza leđa Luke Arsenića nije pogodio Bojan Rađenović.

U pobjedničkoj ekipi po četiri gola su postigli Jovica Nikolić i Stevan Sretenović, dok je u Borcu isti broj golova postigao Vladan Đurđević.

SVA FINALA "SVESRPSKOG KUPA"

Teslić, 2014. godina: Vojvodina – Derventa 31:19

Novi Sad, 2016. godina: Vojvodina – Borac m:tel 30:25

Banja Luka, 2017. godina: Borac m:tel – Vojvodina 27:27 (nakon sedmeraca 30:31)

Pale, 2019. godina: Borac m:tel – Vojvodina 22:22 (nakon sedmeraca 24:25)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC