Fudbal

"Violina" Borca poslije remija sa Orenburgom: Na kraju smo mogli do pobjede

Autor Dragan Šutvić

Strijelac izjednačujućeg pogotka Srđan Vujaklija smatra da su Banjalučani zaslužili najmanje da ne izgube od ruskog Orenburga.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

/Od izvještača Monda iz Antalije Dragana Šutvića/

''Crveno-plavi'' su u prvoj utakmici na pripremama u Turskoj odigrali neriješeno 2:2 (2:1) protiv ekipe iz ruske Premijer lige Orenburga.

Borac je poveo golom Saše Kajkuta, da bi se poslije preokreta Rusa u režiji Srbina Đorđa Despotovića, za izjednačenje postarao Srđan Vujaklija, koji je poznat po proslavljanju pogodaka "sviranjem violine".

"Tek smo na polovini priprema, dobro je. Samo da nastavimo s kvalitetnim radom, mislim da će doći i dobri rezultati. Što se tiče samog meča, prvo poluvrijeme smo počeli dobro, poslije smo pali, ali smo se brzo vratili. Na kraju smo mogli i da pobijedimo. Nadam se da će pobjeda doći već na narednoj utakmici", rekao je strijelac izjednačujućeg pogotka za Borac.

Nekadašnji igrač Zrinjskog Ivan Crnov, koji je juna prošle godine stigao u Platonovu, smatra da u ovoj fazi rezultati nisu važni već da igrači ne zarade povrede.

"Poslije nekoliko teških i 'udarnih' treninga, ova utakmica je došla po nas možda u najnezgodnijem trenutku ali mislim da smo odigrali na najbolji mogući način. Istrčali smo se i na kraju izborili povoljan rezultat. Ipak, najbitnije da smo svi živi i zdravi, odnosno da su nas zaobišle povrede", dodao je Crnov.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Despotović bio je najzaslužniji što su Rusi napravili preokret u Beleku.

"Dao sam dva gola, pokazali smo kvalitet, kao i Borac. Moram da priznam da nisam pratio prvenstvo Bosne i Hercegovine, ali vidim da su u vrhu tabele. U pitanju je dobra ekipa i mogu se nadati osvajanju titule", rekao je igrač ruskog Orenburga.