Fudbal

Trener Ajaksa "proziva" Barselonu: Šta radite to sa De Jongom!?

Autor mondo.rs

Erik ten Hag je nezadovoljan kako se koristi njegov bivši igrač...

Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images

Jedan od najtalentovanijih fudbalera planete Frenki de Jong (22) stigao je ovog leta kao veliko pojačanje Barselone za koje su Ajaksu morali da plate oko 75 miliona, ali i dalje traje njegov proces prilagođavanja na mnogo ozbiljniji tempo koji je na snazi u Španiji.

Holanđanin igra solidno, postigao je gol ovog vikenda protiv Betisa u pobedi 3:2 (2:2), ali njegovom bivšem treneru ne sviđa se kako ga Barselona koristi.

Erik ten Hag, koji je i sam bio kandidat za klupu na "Nou Kampu"; kritikovao je novog trenera Kikea Setijena što ga više ne koristi na mestu zadnjeg veznog, na kom se proslavio u Ajaksu, nego mu je dao nešto ofanzivniju ulogu.


Tako je De Jong protiv Betisa utrčao u kazneni prostor i pokupio pas Mesija, daleko od svoje "stare" pozicije koju je imao u Amsterdamu.

"On nije fudbaler koji daje golove", poručio je Ten Hag za "Ziggo Sport".

"On je igrač koji je zadužen da 'hrani' svoje saigrače koji potom daju asistencije ili golove. Voleo bih da i dalje imam De Jonga i De Lihta (u Juventusu prim. aut.), bar još godinu ili dve, pošto bi to bilo bolje za holandski fudbal i sam Ajaks".

S obzirom na to da je De Jong uspeo da postigne gol u novoj ulozi, pitanje je da li će sama kritika Ten Haga obeshrabriti Kikea Setijena da odustane od svojih zamisli.

Frenki de Jong je ove sezone odigrao 32 meča za Barsu i doprineo sa dva gola i četiri asistencije. 

Tagovi