• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žunior Firpo u epizodi ''Kad sam bio mali...''

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbaler Betisa, a sada član Barselone, otkrio je neobičnu stvar iz svog detinjstva.

 Primera Betis Barselona Kike Setijen Žunior Firpo Izvor: ALEX CAPARROS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Alex Caparros

Porijeklom je iz Dominikanske republike, tamo je rođen i odrastao, ali je stigao do mlade reprezentacije Španije. Ima 22 godine, mogao bi u budućnosti da obuče i dres seniorskog nacionalnog tima, ali on fudbal nije volio oduvijek.

Pažnju na sebe je skrenuo u Betisu, ali je fudbal počeo da igra još kao dječak, u nekim mnogo manjim klubovima. Prije nego što je zablistao na velikoj pozornici, u zeleno-bijelom dresu, mladoj reprezentaciji i prije nego što je prešao u Barselonu, nije mu se svidio sport.

Možda će vas zanimati

Ostvario je nevjerovatan proboj, praktično se za dve sezone probio do Barselone, koja ga je otkupila za 18 miliona, plus još 12 miliona u bonusima koje bi mogao da ispunjava narednih sezona. Kako je sve počelo?

''Igrao sam fudbal da bih sticao drugare. Kad sam bio mali, nisam volio fudbal, igrao bih ga samo da bih se družio. Kada se trening završi, ja sam u suzama odlazio kući. Želio sam da prekinem da treniram, nisam vidio nikakvu svrhu fudbala'', otkriva mladi bek.

Za njega će, kao i za Kike Setijena, meč protiv Betisa biti prepun emocija. To je tim u kom su zajedno radili i koji mu je omogućio korake ka velikoj karijeri.

''Biće to poseban dan za mene. Čekam da vidim kako će me dočekati. to je veliki stadion na kom navijači naprave dobru atmosferu. To je teško gostovanje, domaći igrači imaju podršku publike. Nisam ni zamišljao kakav je pritisak na gostujućim igračima'', otkriva defanzivac katalonskog tima.

On je u prethodnom klubu sarađivao sa Setijenom, a sada imaju mnogo teži zadatak, da podignu kvalitete na nivo koji zahteva Barselona. Trofeji su uvijek u opticaju, ali i igra mora da bude prepoznatljiva.

''Stil igre nam je sličan kao u Betisu, ali na višem nivou. Moramo da igramo dobro, ali je ovdje pritisak drugačiji nego u Betisu. Setijen voli igrače koji igraju na više pozicija jer menja sisteme i prilagođava taktike'', otkriva bek španskog šampiona.

Meč Betisa i Barselone je na programu u nedjelju od 21 čas. Barselona se nalazi na drugom mjestu na tabeli, sa tri boda manje od Real Madrida, dok je Betis 13. sa 28 osvojenih bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC