• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Pepovu Barselonu, dao gol u EL Klasiku, a sad došao u Koprivnicu!

Autor mondo.rs

Bio je član verovatno najmoćnijeg sastava Katalonaca u istoriji, a u ponedeljak je potpisao za Slaven Belupo.

 Igrao za Pepovu Barselonu, dao gol u EL Klasiku, a sad došao u Koprivnicu! Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Kako neobičan životni i fudbalski put!

Veteran iz Venecuele Hefren Suarez (32), koji je pre deset godina nosio dres Barselone i obećavao mnogo, od danas je igrač hrvatskog kluba Slaven Belupo iz Koprivnice.

Možda će vas zanimati

Krilni napadač koji je odigrao 34 meča za Barsu, u kojoj je ponikao, mogao bi da debituje za novi klub već u subotu, a na potpisu ugovora je i sam priznao da je začuđen kako mu se odvija karijera.

"Da mi je neko rekao pre 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu verovao, ali zato je fudbal najbolji sport na svetu", izjavio je on nakon što je stavio potpis na ugovor sa trenutno sedmoplasiranim timom tamošnjeg prvenstva.

Ko je Hefren Suarez?

U Španiju je došao posle svog prvog rođendana, fudbal je počeo da uči u Tenerifama, a skauti Barselone doveli su ga 2004. godine i poslali u "Barsu B", za koju je igrao tri godine, uz budnu pažnju trenera iz prvog tima.

Najvažniji dan u životu i debi za Barselonu dočekao je 8. novembra 2006, kada je u utakmici Kupa kralja zamenio Havijera Saviolu. Potom je nastavio da radi, napreduje i Pep Gvardioli se svideo toliko da ga je 2008. pozvao na pripreme prvog tima.

U proleće 2009. debitovao je za Barsu u Primeri, u decembru iste godine zamenio je Tjerija Anrija u finalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove, a u februaru 2010. potpisao je četvorogodišnji ugovor sa klubom sa Nou Kampa, uz otkupnu klauzulu od 10 miliona evra.

Sve je "mirisalo" na zaista lepu karijeru, a utisak da ga čekaju velike stvari dodatno je pojačan kada je u novembru 2010. dao peti gol za Barselonu u čuvenom "El Klasiku" protiv Real Madrida. Gvardiolina mašinerija pobedila je 5:0, a strelci su bili Ćavi, Pedro, David Vilja (dva gola) i Hefren.

E, taj Hefren će od narednog vikenda zaigrati za Slaven Belupo.

"Trebaće mi nekoliko dana i treninga sa ekipom da 'uhvatim konce' i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio šta očekuje od mene, a ja znam šta mogu najbolje. Radom i odricanjem stići ćemo do dobrih rezultata", dodao je on na promociji.

Kako je posle Barse tekla njegova karijera?

Nakon sezone u kojoj je "dokusurio" Murinjov Real Madrid u istorijskoj pobedi, Hefren je prešao u Sporting za 3,75 miliona evra, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor uz klauzulu od čak 30 miliona evra i obavezu da Barselona može da ga otkupi.

Međutim, to se nikad nije dogodilo, jer je u prvoj sezoni imao fizičke probleme, u drugoj je odigrao samo 13 prvenstvenih utakmica, pa je otišao u Real Valjadolid. Sa tom ekipom se ponovo našao u španskoj Segundi, a potom je igrao i u drugom rangu belgijskog fudbala, za Eupen (49 utakmica, 5 golova).

U julu 2017. prešao je u Grashoper (47 utakmica, 7 golova), a onda je prošlog januara otišao na Kipar, gde je u dresu AEK Larnake odigrao samo 14 utakmica.

Njegova nova stanica je Slaven Belupo, koji je dobio igrača sa osvojenom Ligom šampiona, tri Primere, trofejom klupskog prvaka sveta, dva Superkupa Španije, zlatom Evropskog prvenstva za omladince sa Španijom...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC