Fudbal

Musemić dobio Plaketu grada Sarajeva!

Autor mondo.ba

Gradsko vijeće Sarajeva donijelo je odluku da priznanje "Plaketa grada Sarajeva" ove godine pripadne fudbalskom treneru Husrefu Musemiću.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Musemić je priznanje dobio zbog vrhunskih rezultata u 2019. godini, kada je predvodio "bordo" tim u pohodu na šampionsku titulu i Kup Bosne i Hercegovine, nakon čega je ušao u istoriju sarajevksog kluba kao jedini trener koji je u jednoj sezoni osvojio "duplu krunu".

Na vijeću je istaknuto da je veza između Sarajeva i Musemića posebna. Čak pet puta se vraćao na klupu voljenog kluba sa "Koševa".

Prošlogodišnji uspjeh Musemića je samim tim i uspjeh grada Sarajeva, koji je dodatno promovisao sport i fudbal u glavnom gradu BiH, pa su vijećnici smatrali da se ovakvi vrhunski rezultati moraju poštovati i nagraditi.

Musemić je u karijeri osim Sarajeva sjedio na klupama zeničkog Čelika, Slobode iz Tuzle, sarajevskog Olimpika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Kao igrač branio je boje Crvene zvezde, Hartsa iz Edinburga, holandskog Tventea i Venla, kao i njemačkog Pfulendorfa.