Fudbal

Borčevi igrači na ''ribanju'' kod Lešinara nakon ispadanja iz Kupa BiH

Autor mondo.ba

Jedan remi i dva poraza, oba u Platonovoj ulici, bili su dovoljni da Borčeve pristalice reaguju

Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca večeras su se oprostili od takmičenja u Kupu BiH izgubivši u četvrtfinalu od Željezničara rezultatom 0:2.

Istim rezultatom je prije četiri dana na Gradskom stadionu, u derbiju 21. kola Premijer lige BiH, trijumfovala ekipa Sarajeva, a Borac je bez pobjede ostao i na startu proljećne polusezone, kada je na ''Pecari'' za samo 15-ak minuta ispustio prednost od dva gola i morao da se zadovolji samo polovinom plijena.

Sve to prouzrukovalo je reakciju ''Lešinara'', koji su, nakon što je Disciplinska komisija FS BiH zatvorila sjevernu tribinu na dvije utakmice, izabranike Branislava Krunića bodrili sa istočne strane Gradskog stadiona.

Najvatrenije Borčeve pritalice su nakon novog poraza od sarajevskih klubova ''postrojili'' fudbalere u crveno-plavim dresovima, te im, kako smo uspjeli da saznamo, poručili da ''žele pobjedu u Mostaru''.

Inače, u narednom premijerligaškom kolu, koje je zakazano za predstojeći vikend, Borac će gostovati Veležu, koji je neporažen na posljednje četiri premijerligaške utakmice.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.