• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim nakon meča sa Borcem: Znalo se, ko prvi pogriješi - ispada!

Autor Dragan Šutvić

''Meč je bio prava 'čeka', ni jedni ni drugi nisu previše rizikovali'', rekao je za TV Arena sport trener Željezničara Amar Osim nakon četvrtfinalnog duela Kupa BiH sa Borcem i prolaska njegovog tima u narednu fazu

 Kup BiH Borac Željezničar Amar Osim izjava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U derbiju četvrtfinala Kupa BiH, Željezničar je na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao ekipu Borca i ''dodao so na ranu'' izabranicima Branislava Krunića, koji su u subotu poraženi i od Sarajeva na istom mjestu istim rezultatom.

Možda će vas zanimati

Veći dio utakmice igralo se oprezno, oba tima su vrebakla grešku rivala, a kada je do nje došlo – meč je praktično odlučen.

Štoper Borca Nemanja Janičić postigao je autogol u 66. minutu i po Borac su tad kola krenula nizbrdo...

''Niko nije htio specijalno da rizikuje, ni domaćin ni mi. I jedni i drugi su imali tešku utakmicu proteklog vikenda, međutim Borac je imao malo težu nego mi. Utakmica je bila prava 'čeka' – znalo se, ko prvi pogriješi – primiće gol i izgubiti utakmicu. Mi smo danas imali tu sreću da je Borac bio taj koji je prvi pogriješio. Poslije toga nam je bilo lakše da igramo i nakon toga je uslijedila majstorija Semira Štilića. To je u suštini to. Utakmica je bila egal, puno se taktiziralo, bilo se oprezno, i eto, mi smo imali tu sreću da iskoristimo tuđu grešku. Stavili ih smo ih pod pritisak, nisu oni sami sebi tek tako postigli gol. Zadovoljni smo što smo pokazali snagu, da možemo da pobijedimo u Banjaluci'', rekao je za TV Arena sport trener gostujuće ekipe Amar Osim.

Njegovi izabranici, kako vrijeme odmiče, dižu formu. Nakon remija sa Radnikom u Bijeljini (0:0), ''plavi'' su upisali dvije pobjede.

''Može neko reći da nije bilo teško dići se prvo nakon onog 'mrljavog' izdanja protiv Radnika, a onda i relativno slabog protivnika u Ugljeviku. Danas smo pokazali određene kvalitete koje nismo pokazali u prve dvije utakmice. Nadam se da ćemo nastaviti tako i kroz oba takmičenja dizati formu, te pokušati dostići, a možda i prevazići formu koju smo imali u prvom dijelu'', rekao je Osim.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC